Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Drag: en flytande valstuga

- Patrik Wirén

ten som lagt till vid Riddarholm­en och snart ska vidare för att möta väljarna på Allsång på Skansen.

Tydlig symbol

E/S Movitz tillhör Vasakronan och används dagtid i linjetrafi­k. Centern hyr in den eldrivna båten under kvällar och helger.

– Båten är en tydlig symbol för vad vi står för. Vi vill ha fler pendelbåts­linjer och samtidigt visa att det går att köra båtar på el. Sedan är det klart att det är många partier som slåss om utrymmet och att vi måste hitta sätt att synas, säger hon.

Satsar ni mer i år än inför valet 2014?

– Absolut. Vi har fler medlemmar och valarbetar­e än förra gången och trycker till exempel upp många fler affischer, säger Karin Ernlund som dock poängterar att de inte har bättre ekonomi än andra partier.

– Vi lever på mandatstöd som alla andra. Det handlar enbart om prioriteri­ngar, säger hon.

Vid ett mejlutskic­k till samtliga partier i Stadshuset om deras valkampanj­er sticker Centerns elbåt ut. Dörrknackn­ing, flygblad, valaffisch­er, valstugor och en ökad närvaro i sociala medier är det som gäller även i valet 2018. De flesta partier möter väljarna på ungefär samma sätt, även om till exempel Fi genomfört en strandkamp­anj under sommaren. Det finns uppenbarli­gen en stark tilltro till det traditione­lla kampanjand­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden