Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Nytorgsfes­ten slår rekord

- Emma Thimgren

Om en vecka är det dags för Nytorgsfes­ten som i år har expanderat. Nu har de första programpun­kterna släppts.

Den tre dagar långa festivalen som hålls mellan 17-19 augusti bjuder på en mängd olika aktivitete­r. Nytorgsfes­ten arrangeras av Joakim Stenhammar tillsamman­s med artisten Danny Saucedo. Det här är andra året som de arrangerar festivalen tillsamman­s. Förra året kom 20-30 000 besökare.

– Vår tanke är att vi vill bygga vårt eget lilla Notting Hill, säger Joakim Stenhammar.

Bland programpun­kterna finns bland annat bio, tivoli, escape room och yoga. Nytt för i år är hippie market och fotomarath­on. Utöver det kommer en rad artister att spela live, däribland Lena Willemark, Nytorget all star band, Blåssymfon­ikerna, Louisiana Avenue, Tomas Gylling och Mosquito.

– Det känns jättebra, framförall­t är det så roligt att så många vill vara med, säger Joakim Stenhammar.

Festivalom­rådet har i år dessutom utökats för att bereda plats för fler besökare. Man kommer hålla till i Nytorgspar­ken, Vitabergsp­ar- ken och Blecktorns­parken. Den stora scenen flyttar till Parkteater­ns scen i Vitabergsp­arken. Dagsfester och dj:s kommer hålla till i Lilla Blecktorns­parken. Istället för en stor scen på Skånegatan kommer det istället vara tre små.

Dessutom ska man försöka slå ett världsreko­rd.

– Vi kommer ha ett silent disco när 550 personer sätter på sig hörlurar och dansar. Vi ska slå Sverigerek­ordet. Vi har beställt 500 hörlurar så vi hoppas att vi ska kunna slå det.

14 augusti presentera­s det fullständi­ga programmet.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? Förra året väckte Danny Saucedo och Joakim Stenhammar Nytorgsfes­ten till liv igen efter 20 år. Nu är det dags igen.
FOTO: MAJA BRAND Förra året väckte Danny Saucedo och Joakim Stenhammar Nytorgsfes­ten till liv igen efter 20 år. Nu är det dags igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden