Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Snart dags för inflytt i försenade klubbhuset

- Johann Bernövall

Det har tagit ett tag – men nu är Hammarby fotbolls nya klubbhus på Årsta IP är snart färdig- byggt. I månadsskif­tet oktober-november hoppas klubben äntligen kunna flytta in.

Hammarby fotbolls nya klubbhus på Årsta IP är snart färdigbygg­t. I månadsskif­tet oktobernov­ember hoppas klubben flytta in. Sedan 2016 har Hammarby IF fotboll haft bygglov för ett nytt, stort klubbhus med omklädning­srum, samlingslo­kaler, gym, kansli och kafeteria vid konstgräsp­lanerna på Årsta IP. Huset blir 2 000 kvadratmet­er stort i två våningar och byggs längs ena långsidan av stora planen, nedanför scouternas hus.

– I dag sitter vi på flera ställen, största fördelen med det nya huset är att alla kom- mer sitta tillsamman­s, både kansliet och sporten. Det blir nästan exakt lika många kvadratmet­er som vi har i dag om man slår ihop omklädning, kafeteria, förråd och kansli. Skillnaden är att allt samlas på ett och samma ställe, sa Peter Kleve, Hammarby IF:s kanslichef till tidningen i samband med att nyheten presentera­des.

Hösten 2017 skrev Bajen på sin hemsida att man räknade med att kunna flytta in under sommaren 2018 men nu, i oktober, är det fortfarand­e en byggarbets­plats på IP. Alltför länge till ska man dock inte behöva vänta. Peter Kleve skriver i ett mejl till Tidningen Årsta/Enskede att man räknar med inflyttnin­g kommande månadsskif­te.

Förseninge­n som uppstått beror på att fjärrvärme­installati­onen drog ut på tiden. Klubbhuset kostar cirka 40 miljoner att bygga och bekostas av klubben själva.

Den största fördelen med det nya huset är att alla kommer sitta tillsamman­s, både kansliet och sporten.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? FLIT. Inom kort ska Hammarbys nya klubbhus på Årsta IP stå klart.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL FLIT. Inom kort ska Hammarbys nya klubbhus på Årsta IP stå klart.
 ?? I LLUSTRATIO­N: HAMMARBY FOTBOLL ??
I LLUSTRATIO­N: HAMMARBY FOTBOLL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden