Mitt i Söderort Årsta, Enskede

De firar halvsekel i hockeyns tjänst

- Eva Tonström

I ett halvt sekel har sportbutik­en i Hagsätra försett Stockholms­lagen med hockeypryl­ar. Såväl Dif och Bajen som AIK har haft deras logga på ryggen. I snart 50 år har Hagsätra sport, som ligger i Hagsätra centrum, drivits av samma familj och sålt allt från hjälmar och klubbor till skridskor och skydd till Stockholms hockeyklub­bar.

Nu är tredje generation­en Magnusson en del av företaget och butiken sponsrar 17 klubbar i hockey och sju klubbar inom bandy på is.

– Det har alltid funnits ett stort intresse för hockey hos oss, både min farfar och min pappa och farbror spelar, eller har spelat, hockey, berättar Frida Magnusson, som jobbar i butiken ihop med resten av familjen.

Genom åren har de sponsrat alla tre storklubba­rna, nu är Hammarby och AIK Bandy kvar. Dif valde ett annat företag i år.

Många samarbeten

Familjen Magnusson är ganska säkra på att de är en av Sveriges äldsta sportbutik­er som drivits utan avbrott. Dessutom har den hela tiden drivits inom samma familj – farfar Stig startade butiken 1971 – och ingen annan sportbutik har så många föreningar som de samarbetar med, och förser med utrustning.

– Vi har kunder ute i landet som lägger sina semestrar så att de kan åka till Stockholm och handla hos oss, säger Mikael Erneving, anställd i butiken.

Styrkan, menar de, är det breda sortimente­t och ett stort lager, ”det går att prova, vi har alltid allt hemma”, berättar Benny Magnusson, son till grundaren. Kuriosa är också att Niklas Strömstedt och Andreas Johnson hade ett band en gång som de valde att döpa till Hagsätra sport.

– Haha, jag tror det var så att de brukade mötas här på Hagsätra sport när de växte upp, säger Madeleine.

 ??  ??
 ?? FOTO: EVA TONSTRÖM ?? FAMILJEAFF­ÄR. Andra och tredje generation­en Hagsätra sport: Benny Magnusson omgiven av dotter Madeleine Magnusson (t h) och brorsdotte­rn Frida Magnusson. Skridskor har de cirka 90 olika modeller och klubbor pratar vi minst 50 olika sorter. Saknas på bilden gör Bennys bror Dick.
FOTO: EVA TONSTRÖM FAMILJEAFF­ÄR. Andra och tredje generation­en Hagsätra sport: Benny Magnusson omgiven av dotter Madeleine Magnusson (t h) och brorsdotte­rn Frida Magnusson. Skridskor har de cirka 90 olika modeller och klubbor pratar vi minst 50 olika sorter. Saknas på bilden gör Bennys bror Dick.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden