Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Katten, vilket härligt engagemang vi kan ha

- HAMPUS JARNLO Nyhetschef

Hej! Såg att jag hade ett missat samtal, gäller det katten Tiger?”

Vår fotograf Zacke stötte för ett tag sen på en okänd katt i sin trappuppgå­ng som verkade vilse, ringde numret på halsbandet och fick sms-svaret ovan från kattens ägare. Vidare konstatera­de husse att Tiger bara är ”väldigt uppsökande så du kan släppa ut honom igen! Han bor i Bagarmosse­n men brukar vara i Skarpnäck! Tack för att du bryr dig!”.

Och bryr sig om katter är det fler som gör. Lokala Facebookgr­upper svämmar över av efterlysni­ngar av bortsprung­na katter. Det märkliga är att det inte bara är kattägare som är avsändare.

Många efterlysni­ngar är gjorda av lokalbor som har sprungit på katter som ser lite vilsna ut. En bild och rätt ut på Facebook bara: ”Såg den här katten i centrum nyss. Verkade lite vilsen. Någon som vet vems det är?”. Överraskan­de ofta får de här oadressera­de frågorna också ett svar.

Magnus Björn, ägare till hela Björkhagen­s älskade katt Cato, verkar inte vara typen som oroar sig i onödan. När vår reporter Christoffe­r fick tag i honom för att kontroller­a ett tips vi fått om att Cato kidnappats kom svaret från Magnus spontant: ”Jag har inte sett Cato på hela helgen men ibland är han ju borta och kommer tillbaka”.

Men uppgiften att katten stulits visade sig tyvärr stämma och Magnus Björn kastade ut en efterlysni­ng på Facebook som på mindre än ett dygn delats 1 000 gånger. Det är lite sjukt – men väldigt fint – att vi bryr oss så mycket om våra fyrbenta vänner.

Man skulle bara önska att det engagemang­et gick igen i fler frågor. Fast det är en annan diskussion. Just nu önskar jag främst att Cato får komma hem till sitt älskade Björkhagen.

Läs hela historien om katten Cato (som i torsdags hittades i Tyresö) på stockholmd­irekt.se eller i vår app.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden