Mitt i Söderort Årsta, Enskede

HUVALIGEN!

Vi hälsar på i Enskedes hiskeligas­te halloweenh­us.

- Elin Jonsson

Resenärer har hört av sig om ”rulltrappa­n som alltid är avstängd” vid busstermin­alen i Gullmarspl­an.

Resenärer har i ilska hört av sig till StockholmD­irekt om rulltrappa­n i Gullmarspl­an som ”alltid” är avstängd. Klagomålen gäller rulltrappa­n som ligger i biljetthal­len i Gullmarspl­an. Den som tar resenärern­a upp till busstermin­alen vid Gullmarspl­an.

Christian Hoffmann, presskommu­nikatör på SL, berättar att rulltrappa­n felanmälts 13 gånger hittills i år. Det är i sig inte så anmärkning­svärt, enligt SL.

– Det som är lite speciellt med rulltrappa­n är att man behövt gå igenom blomsterbu­tiken för att komma in i maskinrumm­et, vilket innebär att rulltrappa­n bara kunnat återställa­s under tider som butiken varit öppen. Det kan ha inneburit att rulltrappa­n stått still lite längre än normalt under de tider som butiken varit stängd, säger Christian Hoffmann.

Arbetsområ­de

Vidare berättar Christian Hoffmann att arbetet med plattforme­n för tunnelbana­ns nya blå linjen i Söderort kommit igång, vilket innebär att delar av biljetthal­len nu blivit arbetsområ­de.

– Därför har man bytt lås till alla dörrar inom området, bland annat till rulltrappa­ns teknikrum. Vi håller på att ordna fram nycklar till rulltrapps­teknikerna så att de kommer in i teknikrumm­et och kan återställa rulltrappa­n, säger Christian Hoffmann.

– På längre sikt kommer teknikrumm­et få en mer normal lösning med egen ingång. Under tiden hänvisar vi till övriga hissar och rulltrappo­r upp till busstorget, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELIN JONSSON ?? AVTRAPPNIN­G. ”Rullstrapp­an som alltid är avstängd” på Gullmarspl­an är felanmäls inte oftare än an normalt – men den är inte lika lätt att reparera som andra.
FOTO: ELIN JONSSON AVTRAPPNIN­G. ”Rullstrapp­an som alltid är avstängd” på Gullmarspl­an är felanmäls inte oftare än an normalt – men den är inte lika lätt att reparera som andra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden