Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Därför tas inte allt klotter bort vid Årstaberg station

- Johann Bernövall

Läsare har reagerat på mängden klotter på och kring Årstabergs station. SL uppmanar alla att anmäla – men kommer bara att tvätta bort en del. Vi tar ansvar för att sanera klotter i SL:s områden genom att ta bort det direkt.

Vid tidningens besök i förra veckan fanns mycket riktigt rikligt med klotter på flera ytor på och kring Årstabergs pendeltågs­station. Vi skickade bilderna till SL.

– Vi har nolltolera­ns mot klotter och inom 24 timmar från att vi får veta om skadegörel­sen ska vi börja med arbetet att sanera, säger Christian Hoffmann, presskommu­nikatör på SL.

Delar av klottret som lä- sarna reagerat har dock inte SL ansvar för. Delar av ytorna som det klottras kring stationen ligger på det statliga Trafikverk­ets bord.

Är det inte onödigt krångligt att olika myndighete­r har ansvar för klottersan­ering runt stationen?

– Klotter är ett samhällspr­oblem s om dr a bbar många olika aktörer. Vi sam- verkar redan med polisen och andra myndighete­r och är öppna för fler diskussion­er för att hitta gemensamma lösningar. Vi tar ansvar för att sanera klotter i SL:s områden genom att ta bort det direkt och jobbar också förebyggan­de med bland annat väktare på stationern­a och i depåerna.

Om man som resenär stöter på klotter ska man höra av sig, tycker SL.

– Vi uppmanar våra resenärer att visa kollektivk­urage i en ny kampanj och det kan gälla skadegörel­se. Resenärern­a är våra ögon, säger Christian Hoffmann.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? KLADD. Klotter på glaset på stationsby­ggnaden och på en annan vägg i området.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL KLADD. Klotter på glaset på stationsby­ggnaden och på en annan vägg i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden