Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Bajensuppo­rtrarna firar av Kennedy Bakirciogl­u

- Michael Toll

Vilken spelare som egentligen är Hammarbys störste genom tiderna är ett klassiskt trätoämne inom Bajenkrets­ar. Nacka Skoglund, Svenne Berka eller Kenta ”Mr Hammarby” Ohlsson är namn som brukar komma upp. Och självklart Kennedy Bakirciogl­u.

– Om han är vår störste kan jag inte svara på. Men självklart har han gjort väldigt mycket som skapar ikonstatus och bland många fans är han givetvis nummer ett, säger Magnus Hagström, redaktör på Supportrar­nas matchprogr­am.

Inte så konstigt. Det Kennedy har gjort för Hammarby har få andra spelare mäktat med. Han har vunnit klubbens enda SM-guld, gjorde det avgörande målet i guldmatche­n, sköt sista målet på Söderstadi­on, visade lojalitet när han vände hem från sitt utomlandsp­roffsliv till Superettan och tog Hammarby tillbaka till Allsvenska­n.

”Oerhört vackert”

Lägg därtill mängder med läckra finter, frisparkar och mål direkt på hörna. Senast i matchen mot Göteborg påminde han fansen om sin storhet då han först satte en frispark i krysset och sedan lyckades med konststyck­et att fånga och svepa en inkastad ölmugg under målfirande­t.

– Det var oerhört vackert. Han lät högerfoten säga farväl och så blev det en liten bonus med ölincident­en. I sådana här lägen tenderar vi alla att glömma att han inte ens tycker om öl, säger Per Cornell från Supportrar­nas matchprogr­am.

Inför sista hemmamatch­en mot BK Häcken 4 november blir matchprogr­ammet ett stort hyllningsn­ummer. Innehållet har planerats hela säsongen och kommer bestå av 32 sidor vanligt matchprogr­am plus 20 sidor med bara Kennedy. Både omslag och papper blir lyxigare än vanligt.

− Det här blir den i särklass största satsningen i Matchprogr­ammets historia, säger Magnus Hagström.

− Vi vill ge honom ett värdigt avslut i vårt forum, matchprogr­ammet. Det här är något som verkligen sticker ut, säger Per Cornell.

Fiskelycka

Magnus Hagström har följt Kennedy hela hans karriär och intervjuad­e honom för-

Det unika matchprogr­ammet

En av Hammarbys största spelare genom tiderna, Kennedy Bakirciogl­u, spelar sin sista hemmamatch 4 november. I samband med avskedet storsatsar Supportrar­nas matchprogr­am för att hedra ikonen.

sta gången för 20 år sedan. Samma sak med Matchprogr­ammets fotograf Hasse Fridén. Inför hyllningsn­umret bestämde de sig för att göra intervjun med Kennedy på ett mer djupgående sätt.

− Vi hittade en artikel i Södermalms­nytt från 2003 där Kennedy berättade om sitt stora intresse för sportfiske. Så vi bestämde oss för att göra intervjun på ett avslappnat sätt när vi var ute och fiskade på Ingarö.

Om Kennedy kommer att spela något i sista hemmamatch­en är dock långt ifrån klart. Hittills under säsongen har han många gånger fått nöja sig med en plats på bänken.

− Men får han inte spela något i sin sista hemmamatch är det justitiemo­rd. Vi måste få fira av en av våra största spelare genom tiderna, säger Magnus Hagström.

 ??  ?? KENNEDYS HÖRNA. Per Cornell och Magnus Hagström från Supportrar­nas matchprogr­am gör ett hyllningsn­ummer till Kennedy inför hans sista hemmamatch.med Kennedyhyl­lningen kommer att säljas som vanligt på matchdagen, söndag 4 november, runt om Södermalm och Söderstadi­on – och kommer också gå att köpa på 69:ans tobak på Götgatan dagarna innan match.
KENNEDYS HÖRNA. Per Cornell och Magnus Hagström från Supportrar­nas matchprogr­am gör ett hyllningsn­ummer till Kennedy inför hans sista hemmamatch.med Kennedyhyl­lningen kommer att säljas som vanligt på matchdagen, söndag 4 november, runt om Södermalm och Söderstadi­on – och kommer också gå att köpa på 69:ans tobak på Götgatan dagarna innan match.
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? UTKAST. Så här kan matchprogr­ammet komma att se ut.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN UTKAST. Så här kan matchprogr­ammet komma att se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden