Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Högdalens idrottshal­l fortsätter vara stängd

- Eva Tonström 073-600 69 23 eva.tonstrom@direktpres­s.se

Högdalens idrottshal­l fortsätter att vara stängd efter den senaste tidens gasläckor. Utredning pågår och staden hoppas kunna öppna igen på tisdag. Högdalens sim- och idrottshal­l fortsätter att hålla stängt efter att ha drabbats av två mystiska gasläckage inne i hallen. Vid första tillfället, då tre personer fick föras till sjukhus, gjordes grundliga analyser av vilket ämne det kunde röra sig om, men man hittade inget konstigt. Hal- len var då stängd i en dryg vecka.

Andra gången det hände var i torsdags förra veckan. Då var det återigen en person som kände av domningar i kroppen, vilket ledde till att hallen stängdes igen akut. Sedan dess har det varit stängt.

Nu pågår nya provtagnin­gar i och under husgrunden och i ventilatio­nen och man förbereder för sanering av byggnaden.

– Förra gången genomförde vi en sjudygnsmä­tning på fluider, alltså gaser och vätskor som transporte­ras i en ledning, i fläktrum, vattenreni­ng och korridor. Den här gången tittar vi bredare och mäter till exempel luften i vattenreni­ngsrummet, partiklar och mikrobakte­riella provtagnin­gar som sand i sandfiltre­n och slam i pumpgropen, säger Linda Laine, pressansva­rig på fastighets­kontoret.

Beslutet just nu är att hallen kommer att hållas stängd minst till och med måndag.

 ??  ?? TVÅ LÄCKOR. ”Hallen avstängd tillsvidar­e pga utredning”. Så står det på lapparna som sitter upptejpade vid entrén.
TVÅ LÄCKOR. ”Hallen avstängd tillsvidar­e pga utredning”. Så står det på lapparna som sitter upptejpade vid entrén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden