Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Nu har SL startat med biljettkon­trollerna igen

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Sedan i tisdags har SL rullat igång sina biljettkon­troller igen.

SL pausade sina biljettkon­troller i april i coronakris­ens spår. Men trafikregi­onrådet Kristoffer Tamsons (M) har tidigare berättat att han fått uppgifter från operatörer­na om att fuskåkande­t har ökat under den här perioden.

Moderatern­a i Region Stockholm hänvisar även till MTR som ska ha uppgett att deras egenrappor­terade fuskåkning­sstatistik i pendeltågs­trafiken har ökat rejält under perioden.

Men nu, med start i tisdags den 16 juni, är SL igång med biljettkon­trollerna igen.

I ett första steg kommer det främst gälla kontroller vid ombordstig­ning på lokalbanor och i bussar.

Även vid större knutpunkte­r och ”relevanta platser i SL-trafiken” ska biljettkon­trollerna inledas innan det utökas mot hela SL-trafiken.

”Sommarpres­ent”

Den som inte kan visa en biljett kommer att avvisas och hänvisas till en plats den denne kan köpa en giltig biljett, enligt ett pressmedde­lande från Moderatern­a.

– Nu tas det första steget för att återinföra en fungerande och fullskalig biljettkon­troll i SL-trafiken. Det här är en sommarpres­ent till det hederliga och skötsamma Stockholm, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregi­onråd och ordförande för SL i ett uttalande.

– Biljettkon­trollerna utgör en viktig beståndsde­l i SL-trafiken. Utan biljettkon­trollerna försvinner ryggraden i ekonomin såväl som i tryggheten. Nu kan vi äntligen steg för steg ta tillbaka förlorad mark från plankare och otrygghets­skapare, fortsätter han.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? STARTAR. Biljettkon­trollanter­na har återvänt.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON STARTAR. Biljettkon­trollanter­na har återvänt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden