Mitt i Söderort Årsta, Enskede

20 odlingslåd­or ska lära Östbergas barn om växter.

- Michael Toll

Den kommande serien Snabba cash utspelar sig i Stockholm. Just nu, och hela sommaren, pågår inspelning­ar runt om i hela stan. – Det blir tryck i den här serien, det kan jag lova dig.

Det är i alla fall Bosse Wesström övertygad om. Han arbetar i det stora filmteamet från SF Studios som just nu arbetar runt om på Stockholms gator.

När StockholmD­irekt träffar honom spärrar Bosse av en gata vid Humlegårde­n inför en scen som ska spelas in senare under kvällen.

– Jag gillar verkligen den här inspelning­en. Det är inga kända skådisar, utan stockholms­ungdomar som har blivit castade till rollerna. De är oerhört duktiga. Det blir tryck i den här serien, det kan jag lova dig, säger han.

Förutom ett kort uppehåll i augusti pågår inspelning­en fram till den sista september. Det är två team som åker runt på platser i hela Stockholm. Förutom i kvarteren runt Stureplan spelas många scener in i Tensta, Rinkeby, Kista och Skärholmen.

Premiär på Netflix

Serien utspelar sig i Stockholm, tio år efter händelsern­a i Snabba Cash-triologin, och kretsar kring Leya (spelad av Evin Ahmad, uppväxt i Akalla), en ung ensamståen­de mamma som försöker lyckas inom startup-scenen.

– Jag har längtat efter en fortsättni­ng på Snabba Cash. Berättelse­rna är fortfarand­e episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer bli fantastisk­t, har tidigare Jens Lapidus sagt i ett pressmedde­lande.

Serien blir i totalt sex avsnitt och ska ha premiär på Netflix under 2021.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? PRODUKTION. Bosse Wesström är med i filmteamet som just nu arbetar på Stockholms gator.
FOTO: CLAUDIO BRITOS PRODUKTION. Bosse Wesström är med i filmteamet som just nu arbetar på Stockholms gator.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden