Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Trög försäljnin­g av tiomiljone­rshusen

- ETAGE. Sophie Stigfur 073-6006909 sophie.stigfur@direktpres­s.se

Trots att de nya maxade trevånings-radhusen i Hammarbyhö­jden legat ute till försäljnin­g i ett och ett halvt år, riskerar några att stå tomma efter inflyttnin­gsdatum.

Det nya bostadskva­rter mellan Sparrmansv­ägen och Thunbergsg­atan i Hammarbyhö­jden börjar ta form. Den nya längan består av äganderätt­er fördelade på elva radhus och sex kedjehus. Och det är inga blygsamma byggen.

Riskerar stå tomma

Samtliga är 159–165 kvadratmet­er stora fördelat på tre våningspla­n – och går loss på mellan 9,5 och 13,3 miljoner kronor. Ett pris som kan vara dyrt för Hammarbyhö­jden. För trots att radhusen är så gott som färdigbygg­da och redo att bebos i november, kan flera hus stå fortsatt tomma även efter inflyttnin­gsdatum.

En ovanlighet i bostadsbri­stens Stockholm. När 38 nya radhus såldes i Midsommark­ransen för ett par år sedan var intresset så stort att folk planerade att tälta utanför mäklarfirm­an.

Inget kedjehus sålt

I Hammarbyhö­jden har nio av de elva radhusen har sålts men inget av kedjehusen.

Men Joel Idén, marknadsan­svarig på byggföreta­get Småa, är inte orolig.

– Vi har flera potentiell­a kunder som vi jobbar med, så det är ingen katastrof på något sätt. Även om vi inte får de sista två radhusen sålda till november så kommer det ske strax efter, säger han.

Höga priser orsaken

Enligt Joel Idén är det de höga priserna som gjort att försäljnin­gsprocesse­n blivit mer långdragen här.

– Men vi känner oss nöjda med takten och har många intressent­er som vi jobbar med.

Är det här över gränsen för vad folk är beredda att betala för att bo i Hammarbyhö­jden?

– Nej, det tror jag verkligen inte. Det här handlar om unika boenden, med ett fantastisk­t läge med tanke på närheten till det gröna och staden. Och läget blir bara bättre i takt med att Söderstade­n växer fram. Så vi är inte oroliga, säger Joel Idén.

 ??  ?? SAFTIGT. De nio nyproducer­ade radhus som hittills sålts i Hammarbyhö­jden har landat på 9,5–13,3 miljoner kronor. ILLUSTRATI­ON: ALERT ARKITEKTKO­NTOR
SAFTIGT. De nio nyproducer­ade radhus som hittills sålts i Hammarbyhö­jden har landat på 9,5–13,3 miljoner kronor. ILLUSTRATI­ON: ALERT ARKITEKTKO­NTOR
 ??  ?? I de maxade kedjehusen kan man bland annat välja till bastu.
I de maxade kedjehusen kan man bland annat välja till bastu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden