Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Lösningen: Så ska cyklistern­a ledas bort från Götgatsbac­ken

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Nu görs ett nytt försök att få snabba cyklister att sluta köra i Götgatsbac­ken. Trots att få hittills valt Repslagarg­atan lanseras gatan ännu en gång som ett ”alternativ­t cykelstråk”.

Sen hösten 2013 är det tillåtet för cyklister att köra åt båda håll på Repslagarg­atan som är tänkt att avlasta Götgatsbac­ken. Stadens mål har varit att cyklister som vill köra fort ska se den lilla omvägen via Sankt Paulsgatan, Repslagarg­atan och Högbergsga­tan som ett bättre alternativ.

Men trots regeländri­ngen och informatio­nsinsatser kör de flesta cyklister fortfarand­e raka spåret via gågatan, där konflikter­na och trängseln mellan trafikante­rna fortsätter.

Nu ska staden ännu en gång sälja in Repslagarg­atan till cyklistern­a. Ny asfalt, nya skyltar, klistermär­ken och målning ska gatan få. Cyklister ska till exempel mötas av runda, gula markeringa­r som uppmanar till att köra via Repslagarg­atan.

Trots att gatan hittills inte slagit igenom som cykelstråk tror Daniel Helldén att det här kommer att göra skillnad.

– Jag tror det här kommer få folk att ändra sitt beteende, inte alla men betydligt fler. Det är inte alltid det vi gör ses av fotgängare och cyklister utan det behövs en extra push, säger Daniel Helldén.

Senare i höst ska trafikkont­oret följa upp om fler cyklister börjar köra Repslagarg­atan.

”Behövs en push”

 ?? FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? MINSKAD TRÄNGSEL. Staden gör nu ett nytt försök att få cyklister att välja bort Götgatsbac­ken där cyklar, gående och varutransp­orter ska samsas.
FOTO: ANDREAS ENBUSKE MINSKAD TRÄNGSEL. Staden gör nu ett nytt försök att få cyklister att välja bort Götgatsbac­ken där cyklar, gående och varutransp­orter ska samsas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden