Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Hagsätra får ny festival – och en egen bakelse

HALLÅ DÄR ...

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se

Hallå där, Johanna Linder, kommunikat­ör i Vantörs församling som är med och arrangerar nya Hagsätrafe­stivalen 2–3 september.

Vad är Hagsätrafe­stivalen?

– En dag med festlighet­er, uppträdand­en och god mat. Det blir foodtrucks och jag hoppas att de lokala restaurang­erna är med och gör något extra. Tanken är att festivalen ska vara återkomman­de varje år med olika teman. Att vi startar just i år har att göra med att Hagsätra kyrka nyinvigs efter att ha genomgått en stor renovering och varit stängd i ett år. Nu öppnar kyrkan med ny entré och fräscha lokaler. Vad kommer hända?

– Det blir en väldigt barnvänlig festival där vi har bjudit in bland annat Yankho från Bolibomba och Shazaam som sysslar med pedagogisk hiphop för barn. Det blir lokala rappare, karneval, lek och spex, körer och allsång. Vilka gör ni det för?

– Hagsätra- och Rågsvedsbo­rna. Vi hoppas att det kan bidra till ännu mer gemenskap och en mer levande förort. Var kommer den äga rum?

– På Hagsätra torg på lördag klockan 11–16 och i Hagsätra kyrka söndag 15–17. Det ryktas om en ny Hagsätraba­kelse på festivalen?

– Ja, vi vill gärna ha in recept på bakelser som vi kan ha med när vi väljer ut den nya Hagsätraba­kelsen. Vi tänker att folk får skicka in förslag sen har vi en jury, med bland andra matskriben­ten och kocken Jens Linder, som är Hagsätrabo, som väljer ut den bästa. Vilken det blir presentera­s på festivalen.

 ??  ?? Johanna Linder.
Johanna Linder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden