Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Rädda röda stugan i Älvsjö – vi ger inte upp

- RÖDA STUGAN. Evy Kjellberg ledamot (C) Älvsjö stadsdelsn­ämnd

I stadsdelen Älvsjö pågår ett intensivt ideellt arbete för att bevara Röda stugan som ligger vid Myrvägen i södra delen av Älvsjöskog­ens naturreser­vat.

Samordning­sgruppen, Behåll och utveckla Röda stugan i Älvsjöskog­ens naturreser­vat anser att stugan har stor potential att bli en entrébyggn­ad med naturrum, mötesplats och komplement till skogen och bör därför räddas från rivning.

Majoritete­n startar demokratip­rojekt till stora kostnader men när det kommer till praktisk handling vill man inte lyssna på oss. Tomma ord. Jag saknar handlingsk­raft och demokrati.

Gruppen har träffat en tjänsteman från fastighets­kontoret, som visade stugan. En besiktning har tidigare gjorts som förkommit men en ny har utlovats. Ännu i skivande stund, 18/8, har gruppen inte fått ta del av något besiktning­sprotokoll. Man kan undra varför och att det ska ta så lång tid att få fram ett nytt samt komma till beslut?

Är det en medveten strategi att låta stugan stå och förfalla och sedan rivas? En stuga som kommunen fått som gåva för mer än 100 år behöver naturligtv­is underhålla­s men allting går att åtgärda om viljan finns. En lyxsanerin­g är vare sig nödvändig eller önskvärd.

Stugan ska räddas och med din hjälp kommer vi att lyckas. Inom kort startas en namninsaml­ing för att behålla och utveckla Röda stugan. Samverkans­gruppen hoppas på ditt stöd!

 ?? FOTO: EVY KJELLBERG ?? Det här lilla röda huset är vad det handlar om.
FOTO: EVY KJELLBERG Det här lilla röda huset är vad det handlar om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden