Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Skejtarna i Högdalen störda av hotfullt bus

- Linn Matikka

Buset har tagit över parkeringe­n och det påverkar vår verksamhet.

Buskörning, fylla och hotfull stämning. Skejtarna i Högdalen har tröttnat på stöket vid parkens parkering. Nu har staden satt upp en vägbom – men skejtarna vill att det görs mer.

Under den senaste tiden har det varit så pass stökigt på parkeringe­n vid Högdalens skejtpark att det nu får vara nog. Det menar föreningen Stockholm Subsurfers, som har både aktivitete­r och en lokal på platsen.

– Parkeringe­n har varit en samlingspu­nkt för olika typer av mer eller mindre illegal verksamhet. Det har varit buskörning på parkeringe­n, det har lämnats bilvrak och skräp där och det har på senaste tiden hänt flera gånger att de män som samlas på parkeringe­n och dricker alkohol bland annat, betett sig hotfullt, säger Håkan Eriksson som är ordförande i Stockholm Subsurfers.

Ohållbart

Han säger att det varit stökigt på parkeringe­n sommartid under ungefär tre år, men att situatione­n blivit ohållbar nu.

– Buset har tagit över parkeringe­n och det påverkar vår verksamhet när de som skejtar och ska gå på våra aktivitete­r inte känner sig säkra när de ska passera parkeringe­n.

– Jag sa till några som buskörde på parkeringe­n. Den ena av männen som satt i bilen hötte med näven och de rejsade bilen rakt emot mig. Jag har polisanmäl­t den händelsen, säger Eriksson.

Så för två helger sedan, när föreningen skulle anordna en internatio­nell skejttävli­ng, bad de staden att sätta upp en vägbom in till parkeringe­n. Bilar som inte skulle till skejtparke­n förhindrad­es att köra in.

Kvar tills vidare

Bommen var tänkt som en tillfällig lösning men kommer nu att bli kvar tills vidare, enligt Linda Laine som är pressansva­rig på fastighets­kontoret, som har hand om platsen.

Håkan Eriksson tycker att staden borde ha agerat tidigare och fundera över andra åtgärder. Han tycker det är synd att platsen blir mer stängd.

Stockholms stad håller inte med om kritiken att de är sena med att agera.

– Vi upplever nog att problemati­ken blivit lite mer angelägen i närtid och det är därför vi vidtar åtgärder nu. Något som diskuteras framöver är om det behövs bättre belysning, säger pressansva­rige Linda Laine.

 ??  ?? STÄNGT. Sedan några veckor ska en bom förhindra att andra än de som ska skejta kan köra in på parkeringe­n i Högdalen.
STÄNGT. Sedan några veckor ska en bom förhindra att andra än de som ska skejta kan köra in på parkeringe­n i Högdalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden