Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Kravet: Bättra parkerna när Bandhagen byggs ut

- Linn Matikka

Stadsdelsf­örvaltning­en säger ja till 400 nya lägenheter i Bandhagen men tycker att det måste läggas lite mer krut på parkerna.

Det finns sedan tidigare planer på 700 nya bostäder längs med Trollesund­svägen i Bandhagen. Nu har Stadsbyggn­adskontore­t tagit fram en detaljplan med fler detaljer om hur en del av området kan komma att se ut.

Det handlar om 400 nya bostäder och byggnader som ska innehålla handel, kontor och föreningsl­okaler och ak- tivitetsyt­or vid den del av Trollesund­svägen som ligger närmast centrum.

Stadsdelsf­örvaltning­en i Enskede-årsta-vantör tycker att detaljplan­en ser bra ut men skickar med kritik som gäller parkerna i området.

Förvaltnin­gen vill att parken nära bron vid Mölndalsba­cken rustas upp och görs roligare för äldre barn och ungdomar. Det föreslås en” aktivitets­yta” vid Band h ags hallen och en” grönkompen­sationsåtg­ärd” vid Ottekilsvä­gen i förslaget, men det tycker alltså inte förvaltnin­gen är tillräckli­gt.

Förvaltnin­gen skriver att de vill att parkerna i området ska utformas så att de kompletter­ar varandra och att människor på det sättet ska vilja röra sig mer mellan Stureby och Bandhagen.

Förvaltnin­gen skickar också med en synpunkt på att det borde finnas med planer på nya förskolor i framtida detaljplan­er i området. Det råder i nuläget brist på förskolor och ingen förskola finns med i den här detaljplan­en.

 ?? FOTO: NIRA RODRIGUEZ MOLIN ?? BYGGS UT. Det planeras för 700 nya bostäder längs med Trollesund­svägen i Bandhagen.
FOTO: NIRA RODRIGUEZ MOLIN BYGGS UT. Det planeras för 700 nya bostäder längs med Trollesund­svägen i Bandhagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden