Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Svar direkt från Katarina Luhr (MP)

- Katarina Luhr (MP), miljöborga­rråd i Stockholms stad

Hej Gisela, och alla ni andra som engagerar i frågan kring ett naturreser­vat i Årsta.

Det här är en fråga som många brinner för, vilket gläder mig. Vi har jobbat hårt för att skydda skogen och holmarna i Årsta i många år, och nu börjar vi äntligen närma oss ett slut och kan snart skapa ett naturreser­vat med långvarigt skydd för en värdefull grön oas, ett skydd som kommer att behövas. Det är särskilt viktigt eftersom flera borgerliga partier vill stoppa reservats bildningar och Moderatern­a har aviserat att de vill bygga 5 000 bostäder i Årstaskoge­n.

Vi måste bygga bostäder men vi har samtidigt ett stort ansvar för att bevara och förstärka det nätverk av grönska som gör Stockholm unikt och som skänker oss bättre hälsa och livskvalit­et. Därför föreslår vi en lösning som innebär att större delen av skogen blir reservat men där vi också får plats för en del bostäder med sikte på 800–1 000.

Miljöparti­et driver att nya bostäder som byggs ska vara kollektivt­rafiknära och möjliggöra ett liv utan bil. Samtidigt vill vi kombinera stadsnära natur och bostäder så att även våra barn och barnbarn kan bo i staden och ta del av stadens unika naturvärde­n.

Vad gäller bostäderna befinner vi oss tidigt i processen. Inom kort arrangeras en medborgare­nkät där jag hoppas att så många som möjligt kommer att dela med sig av sina synpunkter.

 ??  ?? SVARAR. Katarina Luhr (MP), miljöborga­rråd i Stockholms stad.
SVARAR. Katarina Luhr (MP), miljöborga­rråd i Stockholms stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden