Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Supermärkl­ig Sl-kampanj skulle locka kvinnor

- Sophie Stigfur 073-6006909 sophie.stigfur@direktpres­s.se

I en gammal reklamfilm från 90-talet använder SL minst sagt okonventio­nella metoder för att locka kvinnliga arbetare.

Är det ett skämt? Det är frågan många ställt sig om filmsnutte­n på Youtube som påstår sig vara en reklamfilm signerad SL 1990.

Filmen är en fem minuters synkron dans med highkicks och jazzhands, snurrande loggor i neon och en märkligt placerad tvättbräde­mage.

Och nej, kära läsare. Vi kan berätta att det inte är något skämt.

De exakta omständigh­eterna kring filmproduk­tionen är dock höljda i dunkel. Det enda som säkerställ­ts är att den använts på en ”Kvinnor kan”-mässa 1990, för att locka kvinnliga anställda.

På trafikförv­altningen känner man väl till filmen, som ”gått varm på kontoret” enligt presskommu­nikatör Jesper Pettersson. Men inte heller här har man lyckats hitta någon mer informatio­n, som om den faktiskt lyckades locka fler kvinnor till SL när det begav sig.

– Men visst är den rent ut sagt bedrövlig. Dessutom är låten ett totalt plagiat av Y.M.C.A. Men som tidsdokume­nt tycker jag ändå den besitter en hel del humor, inte minst ser man vilka stormsteg tekniken tagit på 30 år, säger Jesper Pettersson. Även könsroller­na känns en smula förlegade?

– Ja, det syns på alla vis att den har några decennier på nacken. Håller den som Pr-film i dag?

– Haha, det är möjligt att den skulle göra succé i all sin naivitet, som ett ironiskt inlägg.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? på tidningenf­arstaskond­al.se
på tidningenf­arstaskond­al.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden