Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Råttor på populära krogen vid Stureplan

Ett av Stureplans hippare hak har gnagare. Nu kräver miljöförva­ltningen att det åtgärdas snarast.

- OVÄLKOMNA GÄSTER. Christoffe­r Röstlund Jonsson 073-600 69 28 christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

De är i källaren där vi har lager, inte i själva restaurang­en. Det är inte så att folk snubblar på råttor här.

Det handlar om Taverna Brillo, del i PG Nilssons krogimperi­um vid Svampen på Stureplan. Efter ett klagomål från en gäst som hävdar att hen sett en råtta i lokalen, gjorde miljöförva­ltningen ett oanmält besök förra månaden.

Vid besöket medgav restaurang­chefen att de har problem med råttor i källaren, och att de jobbar med det. Handläggar­en på plats fann dock att åtgärderna inte var tillräckli­ga. Så nu har Brillo en månad på sig innan nästa inspektion.

– Det förekommer råttor på restaurang­er i stan men det är inte vanligt. Det här fallet är inte ett stort problem. På ställen där det är ett stort problem ser man mycket spillning och känner doften av råttor. Det gör man inte här, säger miljöförva­ltningens handläggar­e Sonja Åkerlund.

På Brillo säger pressperso­nen Jelena Mirkovic att de tar problemet på största allvar, och jobbar tajt med Anticimex och fastighets­ägaren för att få bort råttorna.

– Som på många andra ställen i Stockholm finns det råttor här. Det är alltså i källaren där vi har lager, inte i själva restaurang­en. Det är inte så att folk snubblar på råttor här, säger Jelena Mirkovic.

 ?? FOTO: JOHANNA LUNDBERG ?? Taverna Brillo måste få bort råttorna som vistas i restaurang­ens nedre utrymmen.
FOTO: JOHANNA LUNDBERG Taverna Brillo måste få bort råttorna som vistas i restaurang­ens nedre utrymmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden