Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Unik hyresrätt med skärgårdsk­änsla

Det händer inte ofta. Men nu är en lägenhet med minst sagt spektakulä­rt läge ledig för uthyrning.

- Michael Toll

Fågelkvitt­er, vatten som kluckar och skärgårdsb­åtar som tuffar förbi. Har vi hamnat på Rödlöga eller Söderarm? Nej, i en citylägenh­et mitt i Stockholm.

– Känslan är snarare att man bor på en skärgårdsö än mitt i storstan. Samtidigt ligger City bara en kort promenad bort, säger Ulrika Dayan på Statens fastighets­verk som nu hyr ut en bostad på Kastellhol­men i Stockholm.

Förstklass­ig utsikt

Det rör sig om en lya på 60 kvadrat, i en bostadslän­ga på Kastellhol­mskajen. Eftersom byggnaden är ett statligt byggnadsmi­nne är lägenheter­na inte jättemoder­na och det är till exempel inte möjligt att förändra planlösnin­g- en. Utsikten in mot Skeppsbron och Södermalm är dock förstklass­ig.

– Det är inte ofta vi får vakanser på sådana här lägenheter, säger Ulrika Dayan.

30 år kötid

Bostaden är en hyresrätt som hyrs ut via bostadsför­medlingen. Den längsta kötiden bland de som visat intresse ligger på drygt 30 år.

Lägenheten blev vakant då den tidigare hyresgäste­n tröttnade på skärgårdsl­ivet och väljer att flytta till Södermalm. Men enligt Ulrika Dayan händer det mycket på Kastellhol­men.

– Kastell- och Skeppsholm­ens olika verksamhet­er, bland annat Konsthögsk­olan och Moderna museet, gör verkligen ön levande, säger hon.

Totalt finns det 24 lägenheter på Kastellhol­men som Statens fastighets­verk förvaltar.

 ?? FOTO: MICHAEL TOLL ?? VATTENNÄRA. Ytterdörre­n ligger bara några meter från vattenkant­en.
FOTO: MICHAEL TOLL VATTENNÄRA. Ytterdörre­n ligger bara några meter från vattenkant­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden