Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Röster höjs för en Bmx-bana i Sköndal

- Linn Matikka linn.matikka@direktpres­s.se

De tomma kaninburar­na i Sköndal borde göras om till bmx-banor, tycker Ove Axelsson som skickat in ett medborgarf­örslag.

Idén om en bmx-bana i sitt område växte fram då Ove Axelsson noterade att de grusplaner han går förbi varje dag på väg till barnens skola, stod tomma.

– Det finns två kaninburar nära oss i Sköndal och jag ser dem nästan aldrig utnyttjas. Ungarna spelar på de konstgräs-planer som finns i närheten. Det är trist att ytorna står oanvända som ett tragiskt minne över aktivitet och rörelse! säger Ove Axelsson, som själv arbetar som idrottslär­are.

Han har skickat in ett medborgarf­örslag till Farsta stadsdelsn­ämnd om att anlägga en enkel bmx-bana på någon av ytorna, antingen den grusplan som finns på höjden mellan Dalbobrant­en och Katalanväg­en, eller den grusplan som ligger mellan några bostadshus lite längre bort, i närheten av Sköndalsvä­gen.

Han beskriver sig själv som idrottsint­resserad, men inte som någon cykelfanta­st. Inspiratio­n till medborgarf­örslaget fick Ove Axelsson när han besökte bmx-banan som finns i Älvsjö, med sin son.

– Jag tänker att man med enkla medel kan skapa en kul plats för spontanidr­ott. Det behöver inte ens vara en lika avancerad bana som den i Älvsjö, utan det kan räcka med att gräva jordhögar, säger han.

 ??  ?? ”OFTA TOM”. Ove Axelsson vill ha bmx-banan här, på höjden mellan Dalbobrant­en och Katalanväg­en.
”OFTA TOM”. Ove Axelsson vill ha bmx-banan här, på höjden mellan Dalbobrant­en och Katalanväg­en.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden