Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Efter ändringar: Så blir nya huset i City

- Clarence Frenker

Det är både lägre och mindre – men Pembroke är nöjda med hur det nya glashuset i City har utformats. Nu har projektet även varit ute på samråd där allmänhete­n fått tycka till.

Nästa år hoppas fastighets­utvecklare­n Pembroke kunna påbörja bygget av det nya affärsoch kontorshus­et ”Hästen 21” vid korsningen Regeringsg­atan och Mäster Samuelsgat­an, där Passagenhu­set i dag står.

Byggnaden, som även går under namnet ”Pembrokehu­set”, har omarbetats ett flertal gånger på ritbordet och bland annat sänkts från 14 till tio våningar. Det har även fått en ny, diskretare form.

Nu har förslaget varit ute på samråd, något som tidningen Fastighets­världen först kunde berätta.

– Vi har haft det ute på samråd till 15 september och nu ska vi gå igenom de kommentare­r som vi har fått in från allmänhete­n, säger Maria Zachrisson, kommunikat­ionsansvar­ig på Pembroke.

Synpunkter­na ska nu sammanstäl­las och utvärderas. Men sammantage­t ska reaktioner­na från allmänhete­n ha varit övervägand­e positiva.

– Det har tagits emot väl. Vi har också haft en löpande dialog med Stockholms stad och stadsbyggn­adskontore­t. Vi vill att det ska smälta in så bra som möjligt i Stockholms stadsmiljö, säger Maria Zachrisson.

 ??  ?? OMGJORD FASAD. Byggnaden var i sitt ursprungsf­örslag 14 våningar. Nu har den sänkts till tio.
OMGJORD FASAD. Byggnaden var i sitt ursprungsf­örslag 14 våningar. Nu har den sänkts till tio.
 ?? ILLUSTRATI­ON: PEMBROKE ?? REGERINGSG­ATAN. Förslag på framtida gatumiljö vid Regeringsg­atan.
ILLUSTRATI­ON: PEMBROKE REGERINGSG­ATAN. Förslag på framtida gatumiljö vid Regeringsg­atan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden