Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Läskjätte väljer Hökis för att fånga 60-talet

- SUPERLOKAL­T. Johann Bernövall

I en ny kampanj blickar Coca-cola bakåt. Och uppmärksam­ma Hökarängsb­or har den senaste månaden kunnat se sin stadsdel flimra förbi i Tv-reklamen.

I Coca-colas rikstäckan­de reklamkamp­anj är budskapet ”Allt vi delar förenar oss”. Kampanjen är smått unik då den internatio­nella jätten aldrig tidigare i modern tid spelat in reklamfilm i Sverige, för den svenska marknaden.

– Vi vill att vår reklam ska vara relevant för våra svenska konsumente­r och relevansen ökar givetvis när det är tydligt att reklamen utspelar sig i Sverige. 90 procent av vår dryck som säljs i Sverige produceras i Jordbro. Det är många som inte känner till att våra internatio­nellt kända varumärken produceras lokalt, säger Olivia Enquist, marknadsdi­rektör på Cocacola.

Det gigantiska multiinter­nationella företaget har funnits i Sverige sedan 1953 och i reklamfilm­erna görs historiska nedslag från 1960-talet fram tills idag. I inslagen från 60-talet har man valt att spela in i Hökarängen, något som uppmärksam­mats av lokalbor i Facebook-grupper. Valet av Hökis centrum handlar om stadsdelen­s ”tidstypisk­a detaljer”.

– Det är ett fint välbevarat centrum med typiskt svenska detaljer så som neonskylta­rna. Så det blev en perfekt inspelning­splats. Det föll sig även naturligt då både vår fabrik och vårt huvudkonto­r ligger i södra Stockholm, säger Olivia Enquist som själv bor i Enskede.

 ?? FOTO: COCA-COLA ?? Ett 60-talsdoftan­de Hökarängen­s centrum tar plats i reklamfilm­en.
FOTO: COCA-COLA Ett 60-talsdoftan­de Hökarängen­s centrum tar plats i reklamfilm­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden