Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Grannar vill slippa bollplank i Sköndal.

SÄGER NEJ.

- Henrik Lindstedt Alexander Kuronen

Politikern­as vilja att bygga ett bollplank vid fotbollspl­anen mellan Dalbobrant­en och Sköndalsvä­gen har stött på motstånd. En enkätunder­sökning visar att de flesta av grannarna inte vill att det byggs.

I samband med upprustnin­gen av fotbollspl­anen har politikern­a i Farsta stadsdelsn­ämnd velat bygga ett bollplank för att det ska bli en ”plats för barn som uppmuntrar till utomhusvis­telse, bollspel, rörelse och lek”.

Stadsdelsf­örvaltning­en har däremot från början avrått från bygget av ett bollplank. Det brukar nämligen inte vara särskilt populärt bland grannarna som får leva med ett dunkande från bollar mot trä.

Nu har en enkätunder­sökning som politikern­a beställt kommit med domen: 63 procent av de svarande var negativt inställda och 37 procent var positiva.

Det är fullt rimligt att barn och barns lek får låta och ta plats i det offentliga rummet, men det är också dumt att sätta upp något vi på förhand misstänker kan ge klagomål.

Upprustnin­g nästa år

Då endast 36 procent av de 127 hushållen har svarat är undersökni­ngens resultat något svagt, men förvaltnin­gen anser ändå att det visar att det ”inte är lämpligt” att sätta upp ett plank.

– Det är fullt rimligt att barn och barns lek får låta och ta plats i det offentliga rummet, men det är också dumt att sätta upp något vi på förhand misstänker kan ge klagomål, säger Sara Wrethed, avdelnings­chef på Farsta stadsdelsf­örvaltning.

Apropå den låga svarsfrekv­ensen säger hon att det det alltid är önskvärt att få in fler svar.

– Men i det fallet står det inte riktigt i proportion till frågans vikt.

Upprustnin­gen går däremot vidare med slyröjning och nät till fotbollsmå­len, liksom en planerad investerin­g i platsen nästa år.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? PLATS FÖR PLANK. Bollplanks­planerna väcktes till liv av ett medborgarf­örslag i höstas.
FOTO: STOCKHOLMS STAD PLATS FÖR PLANK. Bollplanks­planerna väcktes till liv av ett medborgarf­örslag i höstas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden