Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Hur länge kan vi skylla på corona?

-

På grund av rådande omständigh­eter, i dessa tider, coronasitu­ationen. Det är formulerin­gar som gått varma under den tid som pandemin varit ett faktum. Och självklart är uttrycken befogade, det är mycket som just nu är upp och ner och gamla regler som inte längre gäller (i dessa tider...).

Men jag har den senaste tiden också anat mönstret att de här ursäkterna ibland används i helt orimliga sammanhang. Ett exempel: jag provar skor i en butik, men de är för små. En anställd ser i sin dator att skorna finns i en annan butik i min storlek, men jag får svaret att de inte kan lägga undan paret åt mig.

– Vi kan inte ringa internt i företaget just nu, corona, du vet.

Nog för att det är mycket vi inte vet om covid-19.

Men att viruset slår ut skobutiker­s interna telefoner har jag faktiskt väldigt svårt att tro. Samtidigt blir jag så pass paff att jag svarar något förstående. Det är som att ”corona” har blivit en förklaring för både det ena och det andra, som man inte får ifrågasätt­a.

Därför överväger jag nu att införa det här svaret även i mitt privatliv, trots att jag är helt frisk. När någon i mitt hushåll ber mig att gå ut med återvinnin­gen härnäst kommer jag helt enkelt svara: tyvärr, det går inte på grund av rådande omständigh­eter.

Det är som att ”corona” har blivit en förklaring för både det ena och det andra.

 ?? LOUISE BORNHALL Prata med mig! ?? Tf redaktör louise.bornhall @direktpres­s.se
LOUISE BORNHALL Prata med mig! Tf redaktör louise.bornhall @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden