Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Skogens konung besökte Söderort

Skogens konung har flyttat in i Söderort: Bagis har blivit med älg.

- Christoffe­r Röstlund Jonsson 073-600 69 28 christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

Förra helgen svämmade Söderorts sociala medier över med bilder och filmer på den unge älgen i Bagarmosse­n. Lokalbon Kim Forchhamme­r var en av de som nåddes av ryktet på lördagen vid 14-tiden, och genast gav sig ut på cykel för att leta.

Och vid Rusthållar­vägen stötte han på älgen. Den gick omkring och mumsade på träden, så Kim Forchhamme­r började plåta.

– Jag har bott i Bagarmosse­n i tio år och aldrig sett en älg här förut. Folk säger att det var rätt vanligt på 70-ta- let och en bit in på 80-talet, säger Forchhamme­r.

Enligt honom stod älgen länge på samma plats, opåverkad av människor och trafik. Efter ett tag vandrade den vidare bort mot Skarpnäck, med den fotografer­ande Kim Forchhamme­r i släptåg.

Verkade den stressad?

– Nej inte alls, den verkade ha det jättemysig­t. Inte stressad alls. Snarare avslappnad.

Mer stress blev det dock i Skarpnäck under söndagen. Där dök han upp på Nämndemans­backen i Pungpinan – på villornas bakgårdar. Lokalbon Måns Adolfsson berättar:

– Min dotter lekte på baksidan och kom inspringan­de och skrek att där var en älg. Jag trodde henne inte, utan tänkte att det var ett rådjur som det brukar vara. Men jo, där stod den och käkade på ett äppelträd. Sedan när det började samlas mer och mer folk så verkade det som att den tyckte att det blev allt jobbigare. Så till slut så hoppade den mellan tomterna och sprang iväg, berättar Måns Adolfsson. som fick en hög med älgbajs i sin trädgård.

 ??  ??
 ?? FOTO: KIM FORCHHAMME­R ?? ÄLGAR RUNT. Gamla Skarpnäcks­vägen, vid Kaninparke­n, bjöd på något ovanligt i helgen.
FOTO: KIM FORCHHAMME­R ÄLGAR RUNT. Gamla Skarpnäcks­vägen, vid Kaninparke­n, bjöd på något ovanligt i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden