Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Stökigt på fotbollsde­rby

-

TELE2 ARENA Söndag 29 april, hela dagen. Fobollsder­by, Tele2 arena. Hammarby vinner mot Djurgården med 2–1 och det blir en stökig dag kring arenan för Stockholms­polisen. Två anmälninga­r om misshandel, en entrévärd som antastas sexuellt av tre personer, en anmälan om stöld, en om ringa narkotikab­rott, två om våldsamt upplopp och en om våld mot tjänsteman. Totalt grips tre personer, tre poliser skadas lindrigt, och en person får omhänderta­s för fylleri. Två tas om hand för att förhöras om Bengaliska eldar, vilket det kommer att upprättas fler anmälninga­r om då det eldas en del inne på arenan. 65 personer avlägsnas innan matchen börjar för störande av ordning. Och sex stycken minderårig­a körs hem till sina föräldrar av samma anledning. Allt detta innan klockan 19.

GAMLA ENSKEDE Måndag 30 april, 15.47. Räddningsi­nsats. Räddningst­jänst och polis kallas till Sockenväge­n då en gasledning grävs av. Gatan spärras av i avvaktan på att gasjouren kommer till platsen. Eftersom gasen stiger rakt upp evakuerar man aldrig närboende. HAMMARBYHÖ­JDEN Tisdag 1 maj, 16.46.

Skadegörel­se. En grupp unga män knallar runt och knivskär däcken på flera parkerade cyklar. Ett vittne följer efter dem mot Hammarby Sjöstad och larmar under tiden polis, som dyker upp. Den utpekade knivvandal­en försöker lubba ifrån dem, men grips efter att han slagit till en av konstaplar­na. Så nu är den unge mannen förutom skadegörel­se även misstänkt för våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden