Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Härlig helg under bar himmel

Högtrycket verkar vara här för att stanna. Vi firar med att tipsa om fem härliga utomhusnöj­en i veckan som kommer.

-

TA EN DAGSTUR TILL GRÖNSKAN

De gröna oaserna Rosendal och Bergianska har du redan koll på, men har du varit på Rosenhill? Ta en dagstur till den mysiga trädgården och kaféet på Ekerö, lägg dig i en hängmatta och låtsas att du har semester. Får du lust kan du till och med stanna över natten i en av de två stugorna. Var: Nyckelbyvä­gen 22, Ekerö. När: Tisdag–söndag 11–17.

KLIV IN I ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Helgen den 19-20 maj kan alla barnfamilj­er bege sig till Skansen där Astrid Lindgrens värld gör ett gästspel. Här kan alla barn sjunga med i allsång, se Pippiteate­r och hänga med Emil i Lönneberga på auktion med mera. Var: Skansen. För detaljerat program gå in på skansen.se. När: 19–20 maj.

GÅ PÅ LYXIG AW VID VATTNET

Den 18 maj öppnar Spritmuseu­ms nya brygga i Wasahamnen. Här är fokus på svenskprod­ucerade drycker och du kan käka lunch, fika, ta en AW och blicka ut mot vattnet och Skeppsholm­en. Var: Djurgårdsv­ägen 38–40 När: Öppnar 18 maj.

SE EN ÅTERFÖRENI­NG I SOMMARKVÄL­LEN

Popsicle startade 90-talets stora indiepopvå­g i Sverige och deras debutalbum ”Lacquer” kammade hem en Grammis i kategorin Årets Rock. Bandet splittrade­s 1999 och gjorde en sista avskedsspe­lning 2005. Nu, 25 år efter deras debut och 13 år efter avskedsspe­lningen återförena­s Popsicle till alla gamla indierävar­s stora glädje. Var: Gröna Lunds Stora Scen. När: 18 maj 20.00.

GLID FRAM ÖVER VATTENYTAN

Nu börjar kajakuthyr­arna öppna för säsongen! Hyr i ett par timmar eller en hel dag och njut av frihetskän­slan i att glida runt på vattnet och se staden från ett nytt perspektiv.

Var: Finns på flera ställen i Stockholm, till exempel: Långholmen kajak – Alstaviksv­ägen 3. Rålis kajak – Smedsuddsv­ägen 23. Brunnsvike­ns kanotklubb – Frescati hagväg 5. Söstaden Kajak – Hammarby Fabriksväg.

När: Varierande öppettider, hör av dig till din närmaste uthyrare.

 ?? FOTO: HELÉN PE ?? HÄNG VID VATTEN. Spritmuseu­ms nya brygga är bara en av alla härliga vattennära platser i stan.
FOTO: HELÉN PE HÄNG VID VATTEN. Spritmuseu­ms nya brygga är bara en av alla härliga vattennära platser i stan.
 ??  ?? GRÖNSKA. Möt våren på Ekerö.
GRÖNSKA. Möt våren på Ekerö.
 ??  ?? ÅTERKOMST. Popsicle är tillbaka på scenen.
ÅTERKOMST. Popsicle är tillbaka på scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden