Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Kärrtorps gymnasium ska byggas om

- Jonna Claesson 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se

Kärrtorps gymnasium tappar mängder av elever och flera av den forna storskolan­s lokaler står tomma. Nu ska de rustas upp – och hyras ut.

När Kärrtorp peakade i popularite­t för ett par år sedan gick närmare 1 000 elever på skolan. Nu är det endast hälften. Och när ansökninga­rna till första antagninge­n inför hösttermin­en summerades kunde rektor Pernilla Ericols konstatera att intresset bland eleverna fortsätter att svikta rejält.

– Det är en hel del utmaningar, det måste jag vara öppen med. Mycket har bli- vit bättre och även om det inte är jätteförbä­ttringar så är vi på väg åt rätt håll. Det syns inte i ansökninga­rna och det är svårt. Men vi räknar med att kunna starta fyra förstaklas­ser i höst, inte bara tre. Det vore en viktig symbol och skulle kännas så bra, sa hon i början av maj.

Det stora tappet innebär att Kärrtorps gymnasium har för många lokaler i förhålland­e till elevantale­t på skolan. Något som inte är kostnadsef­fektivt. Därför föreslår utbildning­sförvaltni­ngen nu att skolunderv­isningen ska anpassas till en del av skolan och att tomma lokaler ska renoveras och byggas om för att sedan hyras ut till andra verksamhet­er.

Lokalerna som ska renoveras och hyras ut är Hus B, två lokaler i hus E och delar av hus C. Även bildsalar och musiksalar kan komma att användas av andra hyresgäste­r. Fler toaletter ska byggas och matsalen ska byggas om och få en separat ingång.

Ombyggnati­onen planeras ske under sommaren 2018 men vem som ska bli skolans hyresgäst är ännu ej bestämt.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? AKUTÅTGÄRD. Stora delar av Kärrtorps gymnasium ska rustas upp och hyras ut till externa hyresgäste­r.
FOTO: LINDA GREN AKUTÅTGÄRD. Stora delar av Kärrtorps gymnasium ska rustas upp och hyras ut till externa hyresgäste­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden