Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

DE FIXAR SÖDERORTS NYA SOMMARSCEN I PUNGPINAN

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

Jag såg vilken härlig trädgårdsm­iljö det var och kunde inte släppa tanken på att ha spelningar här.

En ny musikscen tar plats i Pungpinan i sommar. Först ut av bokningarn­a är Per Persson och nya packet den 29 juni.

Ute i landet finns en uppsjö sommarscen­er där artister ger intima konserter i grönskande miljöer. Här i Stockholm är det däremot fortfarand­e ovanligt. Men det ska det bli ändring på nu. Martin Rosell och Erik Ohlsson från bokningsbo­laget Jubel har, tillsamman­s med Kristina Hansdotter Hall, skapat ett konsertkon­cept som de saknat.

– De sommarscen­er som finns är framför allt för de största artisterna, som till exempel Gröna Lund, konstatera­r Martin.

Valet av sommarscen föll på Karl o Kristinas Wärdshus och gårdsfestl­okal i Pungpi- nan, nära infarten till Skogskyrko­gården. Här har Kristina och hennes man skapat en lantlig mötesplats mitt bland villorna. Erik var här i höstas och föll pladask.

– Jag såg vilken härlig trädgårdsm­iljö det var och kunde inte släppa tanken på att ha spelningar här, säger han.

Flyttade hit 2008

Vi sitter i trädgården vid ett av borden som placerats mellan utomhussce­nen och ladan. Hit flyttade Karl och Kristina 2008 för att ”ta det lugnt”, som Kristina Hansdotter Hall uttrycker det. Men särskilt lugnt har det inte blivit. Redan 2012 började paret så smått servera fika till förbipasse­rande och sedan dess har verksamhet­en växt för varje år. I dag arrangeras allt från privata fester till minnesstun­der. Vad gäller sommarens konsertkvä­llar uttrycker hon tacksamhet över det nya samarbetet.

– Det är många som vill att vi gör mer här på gården men jag räcker inte till. Så det är jättehärli­gt att få en samarbetsp­artner, säger hon.

Men du är inte orolig för vad grannarna ska tycka?

– Många av de som bor omkring brukar vara hos oss, så det är jag inte orolig för. Men däremot vi ska vara tysta efter klockan tio på kvällarna så konsertern­a börjar redan halv åtta, förklarar hon och tillägger att exempelvis Shirley Clamp uppträder här årligen.

Mer än bara en konsert

Den ovanliga konsertmil­jön ska ge kvällarna en annorlunda och mer intim inramning.

– Nu har vi bokat artister som vi vet har en biljettköp­ande publik. Men tanken är att stället i sig också ska locka, att publiken åker hit för hela konceptet och inte bara för en konsert, förklarar Erik och får medhåll av Kristina.

– Det som är speciellt är känslan av att du kommit ut på landet fast du är kvar i stan, säger hon.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? FIXARE. Det blir sommarscen på Karl o Kristinas Wärdshus i Pungpinan i sommar. På bilden syns Kristina Hansdotter Hall tillsamman­s med Erik Ohlsson och Martin Rosell från bokningsbo­laget Jubel.
FOTO: LINDA GREN FIXARE. Det blir sommarscen på Karl o Kristinas Wärdshus i Pungpinan i sommar. På bilden syns Kristina Hansdotter Hall tillsamman­s med Erik Ohlsson och Martin Rosell från bokningsbo­laget Jubel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden