Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Kärrtorps popdrottni­ng slår ett slag för velandet

I början av 00-talet var hon stans popdrottni­ng. Sedan försvann hon. Nu återvänder Kärrtorpsb­on Paola med sin första nya musik på 16 år.

-

Jag tycker att det är konstigt att förklara mina texter, jag vill inte skriva någon på näsan. Det blir overkill. Var och en får ta till sig det jag sjunger som de vill. Allt som väcker tankar är bra! Och om lyssnaren analyserar rätt så har jag lyckats förmedla det jag vill, eller hur? Just ’Make it’ är en låt om att klara sig själv, och att inte göra det. Det är en fram och tillbaka-text där jag leker med velandet. Roligt!

Folk behöver velighet i en verklighet som är de säkra åsikternas tid. Alla är allt och kan allt och är bombsäkra på allt. Då är det skönt att tveka.

Om jag är velig...? Det beror på. Jag har blivit fe- gare med åldern, kanske. Eller, nej, jag är väldigt bestämd! Men på ett ödmjukt sätt utan att vara ett kontrollfr­eak, jag är öppen för saker och dras lätt med. Jag har gjort saker under hela min frånvaro, jag är inte död.

Men tre barn tar tid och jag vill vara en bra förälder. Och, tja, jag har fått livets matta ryckt under fötterna ett par gånger, fått börja på noll ibland.

I år är det tio år sedan min man Anders tog livet av sig. Sjukt; det är en lång tid men det känns som nyss. Det är klart tufft. Med musiken har jag tänkt att alla skiter i mig, jag har tänkt att jag är värdelös. Att det är viktigare att jobba än att larva sig med musik. Men folk älskar min nya låt! Jag tror på den och vill att den som lyssnar ska känna sig cool, häftig, upprymd!”

Folk behöver velighet i en verklighet som är de säkra åsikternas tid. Alla är allt och kan allt och är bombsäkra på allt.

 ??  ??
 ??  ?? Text: Christoffe­r Röstlund Jonsson | Foto: Sacharias Källdén
Text: Christoffe­r Röstlund Jonsson | Foto: Sacharias Källdén

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden