Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

TORGET I BAGIS REDO FÖR SOMMARHÄNG

… och vi har spanat in flera andra sommartips i Söderort. Helt gratis.

- Mimmi Epstein

Under åren 2008 till 2017 stod en gammal marionettv­agn, ägd av Parkteater­n och Östermalms stadsdelsf­örvaltning, förfallen och bortglömd i en inhägnad på Gärdet.

I höstas kontaktade Anders Eldeman, känd från Melodikrys­set, Sissela Kyle som är chef för Parkteater­n, för att uppmärksam­ma att vagnen firar 60 år i år. Nu har vagnen restaurera­ts och ska ut på turné i Söderort.

För några veckor sedan stod vagnen på Östermalm, och Ellinor Werner Nordlund från Dockteater Amusé, som även spelar föreställn­ingen som heter ”Lilla Solsken och längtan hemma”, hade workshop med barn som fick skapa egna dockor.

– Mycket av det material de har använt är sådant man har hemma: gamla skor och äggkartong­er till exempel, säger Ellinor Werner Nordlund, konstnärli­g ledare och dockspelar­e på Dockteater Amusé.

– Barnen tycker att det är väldigt roligt och jag har sett en sådan kreativite­t och uppfinning­srikedom.

Vilna Strauss, Lisa Lyman och Karin Fälth var några av barnen som tog tillfället i akt att tillverka egna marionettd­ockor. De skapade bland annat det enögda fåret Bääärta.

– När vi kom hit i dag upptäckte vi att Bääärtas ena öga hade ramlat av men då kom vi på att det bara var bra för pjäsen och i stället sydde vi dit ett kryss, säger Vilna Strauss.

 ??  ??
 ??  ?? DOCKTEATER. Vilna Strauss, Lisa Lyman, Karin Fälth sätter upp en pjäs i den gamla marionettv­agnen.
DOCKTEATER. Vilna Strauss, Lisa Lyman, Karin Fälth sätter upp en pjäs i den gamla marionettv­agnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden