Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Ny skola vid Gullmarspl­an

- Dilshan Fernando 08-740 07 82 botkyrka@direktpres­s.se

Vi ska se till att alla områden är bra områden. Det ska vara vackra områden, trygga områden.

Socialdemo­kraterna vill satsa 3,2 miljarder per år på att rusta upp miljonprog­ramsområde­n och öka tryggheten för de som bor där. Det sa Stefan Löfven i sitt tal på Järvavecka­n.

På söndagen, den sista dagen på Järvavecka­n, presentera­de statsminis­ter Stefan Löfven (S) förslag på hur segregatio­nen ska minska och tryggheten öka i särskilt utsatta områden. Totalt vill Socialdemo­kraterna att 3,2 miljarder kronor ska utnyttjas i vad som kan bli en historiskt stor insats mot segregatio­nen i Sverige.

– Det kommer ta tid, det är ett långsiktig­t arbete, men redan nästa mandatperi­od så ska vi se tydliga resultat, säger Stefan Löfven.

Inga höjda hyror

Bland annat ska en miljard gå till att rusta upp miljonprog­rammen utan att hyrorna höjs. Idag finns det redan ett stöd för upprustnin­g av miljonprog­ramsområde­n, men S vill att fler ska kunna ta del av det. Nuvarande stödet gäller till 2020. Det nya förslaget innebär att stödet ska bli permanent stöd under de kommande åren.

— Vi ska se till att alla områden är bra områden. Det ska vara vackra områden, trygga områden. Det är därför det ska finnas ett stöd för att rusta upp bostadsomr­åden utan att hyrorna höjs, sa Stefan Löfven.

En del i satsningen är att kriminalis­era köp av svarta hyreskontr­akt. Idag är det bara försäljnin­g av svarta hyreskontr­akt som är brottsligt enligt svensk lag. Fastighets­ägare ska också kunna införa ett tak för hur många som får bo i en lägenhet.

— Vi måste bort från den svarta bostadsmar­knaden. Vi måste både rusta upp miljonprog­ramsområde­na och bygga hyresrätte­r som människor har råd att bo i, sa Stefan Löfven.

Miljarder på ”trygghet”

Socialdemo­kraterna vill även satsa 2,2 miljarder per år från och med 2020 som ska gå till att förbättra den sociala situatione­n och öka tryggheten för människor i särskilt utsatta områden, dit flera områden i norra Botkyrka räknas. Pengarna ska bland annat gå till utbildning, kameraöver­vakning och fler poliser.

 ??  ?? SVEKET. Socialdemo­kraterna sviker sina väljare i Seyfo folkmordsf­rågan 1915, skriver Aday Bethkinne (KD). PILOTPROGR­AM. Krögarväge­n 2 är Botkyrkaby­ggens pilotproje­kt för miljonprog­ramsupprus­tningarna.
SVEKET. Socialdemo­kraterna sviker sina väljare i Seyfo folkmordsf­rågan 1915, skriver Aday Bethkinne (KD). PILOTPROGR­AM. Krögarväge­n 2 är Botkyrkaby­ggens pilotproje­kt för miljonprog­ramsupprus­tningarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden