Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

SL-kort tar dig inte ut på sommarens skärgårdsb­åtar

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

Syftet med reformen är att använda fartygen mer effektivt.

Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbå­tarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.

Mellan 30 april och 2 september duger inte längre SL:s kort på Waxholmsbå­tarna. Skärgårdsl­andstingsr­ådet Gustav Hemming (C) förklarar varför.

– Under sommaren är det redan ganska fullt i skärgården. Syftet med reformen är att använda fartygen mer effektivt, skapa underlag för båtpendlin­g och stärka utveckling­en av skärgården under delar av året då underlaget för restaurang­er och andra verksamhet­er är lägre, säger han.

Oklart hur det blir nästa år

Hur det kommer bli nästa år är ännu oklart, men Gustav Henning är försiktigt positiv inför att reformen kommer att upprepas.

– Jag hoppas det. Vi tror på idén och vill stärka året runt-utveckling­en i skärgården. Vårens resultat ser väldigt positivt ut och blir det lika starkt i höst kommer vi slåss för det. Slår reformen väl ut blir det ett historiskt steg för att stärka utveckling­en i skärgården.

Men det finns ingen chans att SL-kortet kommer att gälla hela året 2019?

– Jag tror det blir svårt att erbjuda det sommartid. Då krävs till exempel inköp av nya båtar vilket gör att prislappen blir en helt annan. Så det är nog ingenting som är aktuellt i närtid, säger Gustav Hemming.

 ?? FOTO: WAXHOLMSBO­LAGET ?? WAXHOLMSBÅ­T. Under högsäsong gäller inte SL-kortet på Waxholmsbo­lagets båtar.
FOTO: WAXHOLMSBO­LAGET WAXHOLMSBÅ­T. Under högsäsong gäller inte SL-kortet på Waxholmsbo­lagets båtar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden