Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Nu är sommartorg­et i Bagarmosse­n invigt

- Jonna Claesson

Musik, utebio, bokbuss eller bara slappa på torget. Hela sommaren kommer det ske en massa härliga evenemang på sommartorg­et Lagaplan i Bagarmosse­n.

I år är Lagaplan i Bagarmosse­n ett torg som ingår i Stockholms stads projekt för att levandegör­a de offentliga rummen i staden. Den annars ganska grå och stillsamma platsen får nu liv och rörelse under hela sommaren.

– Vi har tidigare gjort sommartorg i exempelvis Östberga och Hässelby där det har blivit jättebra. Nu utvecklar vi konceptet och startar sommartorg här på Lagaplan. Det är dels för att luckra upp offentliga miljöer och aktivera platser som kanske inte är så inbjudande men det är också en trygghetss­atsning såklart, säger trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP).

’’Väldigt uppskattat’’

Det här är fjärde året som staden satsar på nya sommargåga­tor, sommartorg och pop up-parker.

– Det har varit väldigt uppskattat och vi kommer fortsätta utveckla det både i innerstan och utanför, säger Daniel Helldén.

Den 14 juni hade många Bagisbor tagit sig ut på Lagaplan för att inviga sommartorg­et. Där blev det dans och fika för hela slanten.

En av besökarna var Hani Parsi med dottern Naomi.

– Jag är uppvuxen här men bor på Södermalm nu. Idag är jag här för att hälsa på mina föräldrar men nu när jag ser det här tänker jag bara, fan vad jag saknar Bagarmosse­n. Ett sådant här sommartorg gör så extremt mycket för gemenskape­n.

En annan som också var där var Jonas Karlsson.

– Jag visste inte om att det här skulle ske. Men det är jättebra att kidsen fångas upp och att det sker någon slags verksamhet på torget, säger han.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? STAMMISAR. Alexandra Veselinovi­c, har bott i Bagarmosse­n i sju månader. Hon brukar sitta på torget en del och tycker det är bra att det händer något där. ”DET SER JÄTTEBRA UT, FRÄSCHT. Det här kommer nog liva upp det”, säger Kim Sjögren. är inte...
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN STAMMISAR. Alexandra Veselinovi­c, har bott i Bagarmosse­n i sju månader. Hon brukar sitta på torget en del och tycker det är bra att det händer något där. ”DET SER JÄTTEBRA UT, FRÄSCHT. Det här kommer nog liva upp det”, säger Kim Sjögren. är inte...
 ??  ?? HEMMA. Hani Parsi med dottern Naomi. ROLIGT. Staffan Kvist tycker att initiative­t är bra. ”Det är ju roligt när det inte bara sitter gamla stötar här”, säger POPPIS. Det var en hel del människor som tog sig ut på invigninge­n av sommartorg­et.
HEMMA. Hani Parsi med dottern Naomi. ROLIGT. Staffan Kvist tycker att initiative­t är bra. ”Det är ju roligt när det inte bara sitter gamla stötar här”, säger POPPIS. Det var en hel del människor som tog sig ut på invigninge­n av sommartorg­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden