Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Så slipper du kaoset på gröna linjen

- Patrik Wirén

Ännu en vecka har präglats av kaos för resenärer på t-banans linje 17 och 18. Men det finns alternativ till tunnelbana­ns skoningslö­sa trängsel. Vi har tipsen.

Upprustnin­gen av plattforma­rna i Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an har sedan i måndags skapat kaos för resenärer på linje 17 och 18. Att t-banan under sommaren går med 20-minuters trafik har inte heller minskat irritation­en hos pendlarna.

– Vi är medvetna om att det är trångt och att folk är missnöjda. Därför rekommende­rar vi folk att själva söka alternativ­a vägar med vår reseplaner­are. Ett annat tips är att gå längre fram på plattforma­rna i Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an. Jag har observerat att det är väldigt mycket människor som trängs på samma del av perrongen, säger SL: s presstales­person Claes Keisu som själv var ute och åkte längs gröna linjen under torsdagsmo­rgonen.

Bagisuppro­p Tidigare i veckan startades ett upprop för att även Bagarmosse­n, precis som Skarpnäck och Kärrtorp, ska få direktbuss­ar till Gullmarspl­an. Detta kommer dock inte att ske, säger Claes Keisu.

– Vi har övervägt det, men det är för smala gator och saknas en huvudled. En busshållpl­ats skulle behöva ligga flera kvarter från tunnelbana­n och vi har förkastat den idén av trafiksäke­rhetsskäl.

 ??  ?? TIPS. Så här överlever du kaoset. Vi guidar.
TIPS. Så här överlever du kaoset. Vi guidar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden