Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Därför blev jag bemannings­sköterska

-

Det kvittar vilket styre vi har så kommer vården aldrig bli en prioritet. Det lovas bara en massa inför valen som aldrig hålls.

Läste precis reportaget om hyrpersona­l i tidningen. Mycket intressant och välskrivet!

Jag är sjuksköter­ska och lämnade landstinge­t januari-17 för att gå över i bemannings­branschen. Jag var trött på att få ett par hundralapp­ar varje gång det var dags att få lönebesked. Trött på att förlora pengar varje månad för att jag gått ner till 90 % för att orka och ha ett liv utanför jobbet.

Att bli bemannings­sjuksköter­ska är det bästa jag gjort jobbmässig­t! Att få högre lön för samma jobb men ffa få styra min egen tid. Få mer tid för återhämtni­ng och få mer energi till patientern­a.

När jag läser vad dom olika partierna tycker blir jag både arg och besviken. Pro- blemen inom vården är ingen nyhet och det kvittar vilket styre vi har så kommer vården aldrig bli en prioritet. Det lovas bara en massa inför valen som aldrig hålls.

SLL har gjort som princip att inte höja löner eller förbättra arbetsvill­kor för sjuksköter­skor. Då hyr man hellre in personal. Eller gör som Karolinska Huddinge, rekryterar sjuksköter­skor från ett land i Europa.

Jag har även arbetat som vårdplatsk­oordinator på ett av Stockholms större sjukhus och såg hur vårdplatse­rna minskade från år till år. På grund av att det är stängda vårdplatse­r på avdelninga­rna på grund av att sjuksköter­skorna säger upp sig...

Man kan skriva hur mycket som helst om detta, men jättebra att ni lyfter frågan!

 ??  ?? Publicerad vecka 23.
Publicerad vecka 23.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden