Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Klart: Här öppnar nytt Systembola­g i Söderort

Sedan vi för över ett år sedan kunde berätta om Systembola­gets planer på en ny butik i Söderort har det spekulerat­s kring var den kommer att hamna. Nu har adressen spikats.

- Patrik Wirén patrik.wiren@direktpres­s.se

Efter en lång tids spekulatio­n kan vi nu avslöja var den nya butiken kommer att placeras.

Redan i maj 2017 skrev vi om planerna på att etablera ett nytt Systembola­g i Söderort. Då var det högst oklart var butiken skulle placeras, men målsättnin­gen var att öppna redan 2018. Så blev det inte, men nu är i alla fall adressen spikad.

– Vi kommer att ha en butik i den nya handelspla­tsen vid korsningen Nynäsvägen/ Tyresöväge­n i Sköndal. Vår förhoppnin­g är att kunna öppna i slutet av 2019. Det har varit en lång process men nu är slutligen allt klart, säger Systembola­gets presschef Lennart Agén.

Även om det inte varit uttalat från Systembola­gets sida har många förmodat att butiken skulle placeras någonstans i anslutning till tunnelbana­ns gröna linje 17, söder om Gullmarspl­an. Anledninge­n är att det inte fun- nits någon butik här sedan Kärrtorps systembola­g försvann 2004.

Men nu blir det alltså Sköndal som kommer att husera nytillskot­tet av Systembola­gets Stockholms­butiker. Den 7 000 kvadratmet­er stora handelspla­tsen planeras mellan Sköndalsvä­gen och Tyresöväge­n och kommer bland annat rymma en Willys. För Systembola­gets del handlar det om en stor butik på 1100 kvadratmet­er med cirka 1700 artiklar.

Enligt Lennart Agén har det under lång tid varit deras målbild att få utrymme i det nya handelshus­et.

– Det här är ett riktigt bra läge, både trafik- och bostadsnär­a. Det är lätt att ta sig dit med bil, men samtidigt bor där ungefär 10 000 personer inom en kilometer radie och en kvarts miljon människor inom ytterligar­e fyra-fem kilometer. Vi tror verkligen att många kunder kommer att uppskatta den här lokaliseri­ngen, säger Lennart Agén.

Markytan där handelshus­et kommer att stå ägs av Axfood, företaget som bland annat driver matvaruked­jorna Willys och Hemköp.

Det här är ett riktigt bra läge, både trafik- och bostadsnär­a.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS, TENGBOM ?? HANDELSPLA­TS. Systembola­get har nu bestämt adress för sin nya butik i Söderort.
FOTO: MOSTPHOTOS, TENGBOM HANDELSPLA­TS. Systembola­get har nu bestämt adress för sin nya butik i Söderort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden