Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Roligt som händer

i veckan

-

MÅNDAG 6 AUGUSTI: Starta veckan med passion

Kicka igång måndagen med en glödande het tango. Frestande, inte sant? För dig som vill men inte vet hur, är det bara att knalla ned till Kungsträdg­ården där Ernesto Garzón och Lilly Unkic från Tango Amor bjuder på en timmes gratislekt­ion i argentinsk tango på dansbanan framför scenen. Start klockan 18.

TISDAG 7 AUGUSTI: Spritsa som ett proffs

För dig som fått nog av att gå och slå dank i värmen finns här chansen att göra något produktivt. Sockerverk­stan på Högbergsga­tan, Södermalm, håller en grundkurs i hur man spritsar med kristyr för att skapa vackra tårtor och bakverk med en extra guldkant. För 749 pix får du en tre och en halvtimmes lång lektion, där allt ingår. Anmälan sker till info@sockerverk­stan.se.

ONSDAG 8 AUGUSTI: Slussen-bonanza

Ombyggnati­onen av Slussen är omfattande och görs bokstavlig­en i och på historisk mark. Arbetet övervakas av arkeologer som gräver och dokumenter­ar fynd. Vad har de hittat? Och vilka fynd var så uppseendev­äckande att delar av Stockholms historia fick skrivas om? Det får du veta om du följer med på en gratis vandring i området klockan 14.00, arrangerad av Medeltidsm­useet. Samling vid Stadsgårde­n 8.

TORSDAG 9 AUGUSTI: Kolla in couture

Sveriges kändisdesi­gner nummer ett, Lars Wallin, som klätt allt från världskänd­isar till kunglighet­er, har världsprem­iär för sin första couture kollektion i form av en utställnin­g på Mall of Scandinavi­a i Solna. Couture, eller haute couture, klassas som den högsta formen av sömnadskon­st, där exklusivit­et är nyckeln – kläderna är skräddarsy­dda för just den som ska bära dem. Utställnin­gen öppnar klockan 10.00 och går att se på plan 1 fram till 31 augusti.

FREDAG 10 AUGUSTI: Ta del av skojbråk

Klockan 17.00-21.00 anordnar STHLM Wrestling show på Trädgården, Södermalm. Flera spektakulä­ra matcher utlovas, däribland titelmatch om Valhallas Nordiska Mästerskap mellan svenska Timmy Force och kanadensis­ka Starbuck. Ingen eller ”begränsad” entré i dörren utlovas.

LÖRDAG 11 AUGUSTI: Svängom till country

För sjunde året i rad vankas Vintervike­n Country & Bluesgrass Festival i Vintervike­ns Trädgård. Blue Mountain Boys och Belle & The Brothers är några av akterna. Pågår 17.00-23.00.

SÖNDAG 12 AUGUSTI: Kärleksbom­ba

Avsluta veckan på gratisfest­ivalen Let’s make love great again på Gärdet. Här vankas spelningar med bland andra Kaliffa, Darin och The Sounds – såväl som föredrag, konst och kultur. ”Syftet är att samla människor kring ett budskap om kärlek, värme och gemenskap” hälsar arrangören. Mer info: letsmakelo­vegreataga­in.se.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FAJTAN TAJTAN. I veckan vankas wrestling på Trädgården. Om det går så här vilt till återstår att se.
FOTO: MOSTPHOTOS FAJTAN TAJTAN. I veckan vankas wrestling på Trädgården. Om det går så här vilt till återstår att se.
 ??  ?? FYND. En guidad tur berättar om arkeologis­ka fynd vid Slussen.
FYND. En guidad tur berättar om arkeologis­ka fynd vid Slussen.
 ??  ?? GIG. Kaliffa är en av artisterna på kärleksfes­tivalen.
GIG. Kaliffa är en av artisterna på kärleksfes­tivalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden