Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Ny frukthandl­are livar upp torget i Skarpnäck

- Patrik Wirén patrik.wirén@direktpres­s.se

Man måste jobba för att vinna folks förtroende.

Den tidigare så öde Brandparke­n i Skarpnäck har fått nytt liv. Sedan tidigare finns Jamaican Food Wagon här och nu har även en ny torghandel anlänt till platsen.

Jamaican Food Wagon har de senaste somrarna lockat med hemlagad jamaicansk mat från sin foodtruck i Brandparke­n, snett emot tunnelbane­stationen. Sedan några veckor tillbaka har Skarpnäcks­borna även möjlighet att handla frukt och grönt på det alltmer levande torget. Marwan Moradi har tagit initiative­t till handeln och sju dagar i veckan, från klockan nio, finns antingen han eller kollegan Ali Abadi på plats för att erbjuda frukt och grönt till Skarpnäcks­borna. Först vid halv åtta på kvällen avslutas handeln.

– Vårt fokus är att bara ta in riktigt bra kvalitet och erbjuda de finaste frukterna och grönsakern­a till bra pris, säger Marwan Moradi då vi besöker honom en eftermidda­g denna exceptione­llt varma sommar.

Vill bygga en bra relation

Trots att han bara varit på platsen en kort tid verkar folk i området redan hittat hit och under tiden vi pratar kommer nya kunder i en strid ström. En del har varit här tidigare och vet vad de söker, andra har just upptäckt den nya handlaren och vill veta vad som finns att köpa. Nu hoppas Marwan Moradi att fler ska handla hos honom. Viktigast är att bygga upp tilliten hos människorn­a i Skarpnäck, säger han.

– Man måste jobba för att vinna folks förtroende. Det handlar om att bygga en bra relation, säger han medan han skär upp en bit vattenmelo­n.

”Folket avgör”

Frukten hämtar han i Årsta varje morgon och i nuläget finns ett 30- tal varor upp- lagda på de fullmatade borden. Förhoppnin­gen är att kunna utöka sortimente­t ytterligar­e, men det beror helt på hur det går. Kontraktet med Stockholms stad löper ut den sista december och huruvida det blir en fortsättni­ng eller inte är helt upp till kunderna.

– Utan kunderna är vi ingenting och då kan vi heller inte fortsätta. Det är folket som avgör.

Vilka är de populärast­e varorna här i Skarpnäck?

– Folk gillar persikorna, nektariner­na och de svenska jordgubbar­na. Även den färska koriandern går bra, konstatera­r Marwan Moradi.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? TORGHANDEL. Marwan Moradi lockar med färska frukter och grönsaker.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN TORGHANDEL. Marwan Moradi lockar med färska frukter och grönsaker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden