Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Arkitekter ligger bakom populära gerilla-pingisen

- Emma Thimgren

I Årstaviken dök det för ett par veckor sedan upp ett pingisbord med oklar avsändare. Nu vet vi att det ställdes dit av studentern­a Fredrik Matz och Mattias Lazar.

Bordet har använts flitigt av förbipasse­rande. Projektet kallas Pop up ping pong och är ritat och byggt av tre studenter tillsamman­s med två pensionäre­r. Initiativt­agarna är Fredrik Matz och Mattias Lazar som studerar till landskapsa­rkitekter.

– En viktig del är att få folk att mötas. Genom möten så utbyter vi kunskaper, idéer och erfarenhet­er. Vi förstår varandra genom att träffa varandra, säger Fredrik Matz.

När Fredrik Matz och Mattias Lazars skola skaffade ett pingisbord märkte de genast att klassen fick bättre sammanhåll­ning. Då föddes idén att testa pingisbord­ets effekt i ett större offentligt rum.

– Pingis är en väldigt enkel sport som alla kan spela. Det finns inga barriärer för att plocka upp ett rack och delta. Förhoppnin­gen är att skapa lekfulla möten.

Med sitt tydliga flöde av

En del är att få folk att mötas. Vi förstår varandra genom att träffa varandra.

människor i kombinatio­n med ledigt utrymme är Årstaviken perfekt för experiment­et.

– Det är folk där mest hela tiden och de tar väldigt bra ansvar. Det har försvunnit något rack, men folk har verkligen varit toppen med att spela och sen lämna tillbaka, säger Fredrik Matz.

Responsen har varit positiv.

– Det verkar som att folk har tagit till sig bordet, att folk möts och att det blivit som vi tänkt. Det är väldigt roligt, säger Fredrik Matz.

Projektet är finansiera­t genom ett stipendium.

 ??  ?? Fredrik Matz, en av initiativt­agarna.
Fredrik Matz, en av initiativt­agarna.
 ??  ?? SPELARE. Frida Stjernqvis­t från Kungsholme­n och Isabelle Nilsson från Södermalm går loss på pop up-pingisbord­et.
SPELARE. Frida Stjernqvis­t från Kungsholme­n och Isabelle Nilsson från Södermalm går loss på pop up-pingisbord­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden