Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Eric Torell hedrades med manifestat­ion

- Mimmi Epstein

Tårar, musik och regn. I söndags hyllades minnet av Eric Torell på den plats där han blev skjuten till döds av polis.

I söndags genomförde­s en manifestat­ion för att hedra minnet av Eric Torell, den 20-åring med Downs syndrom som blev skjuten till döds av polis tidigt på torsdagsmo­rgonen förra veckan. En kortege med motorcykla­r gick vid 13-tiden från Skarpnäck till Norrbackag­atan i Vasastan. Eric var väldigt förtjust i motorcykla­r. Att kortegen startade i Skarp- näck beror på att Erics mamma bor där medan pappan bor i Vasastan. Vid 14-tiden hölls minnesstun­den på innergårde­n där han blev skjuten. Runt 500 personer var på plats. Även flera medier, bland annat danska TV2.

Janne Schaffer inledde

Många grät när Janne Schaffer och Stefan Jämtbäck inledde med Ted Gärdestads ”I den stora sorgens famn”. Sedan la familjen blommor på platsen där Eric blev skjuten och efter det hölls en tyst minut. Minnesstun­den avslutades med allsång av en av Erics favoritlåt­ar, Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten”. Trots ösregn och åska stannade många kvar och sjöng.

Per Thomas och Monika Raderman hade åkt från Kumla för att hedra hans minne.

– Vi har goda vänner som har en pojke med Downs syndrom. Han har alltid en diskborste med sig när han går ut för att han ska känna sig trygg. Så nu har vi lagt en diskborste på platsen där Eric blev skjuten, som en hälsning från Teodor, säger Per Thomas Raderman.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MYCKET FOLK OCH STARKA KÄNSLOR. Många deltog i minnesstun­den för Eric Torell. Här får hans mamma en kram.
MYCKET FOLK OCH STARKA KÄNSLOR. Många deltog i minnesstun­den för Eric Torell. Här får hans mamma en kram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden