Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Bryr sig någon om vad boende på Kajen tycker?

- Bengt Sundell i Aspudden

Hösten 2017 gjorde staden en kvalitativ utvärderin­g av Årstadal/Liljeholms­kajen, med en enkät bland boende i området, bland icke boende i området och tjänstmän på exploateri­ngskontore­t.

De övergripan­de målen var: ”barnen som målgrupp” (antalet barn har i området har ökat från 700 till 1700 barn) ” tillgängli­ghet och trygghet”, samt ”rekreation för alla”. Det har nu snart gått ett år, andra synpunkter som kom upp i enkätunder- sökningen var: Brist på aktivitete­r och umgängesyt­or för tonåringar. Dålig förbindels­e med Lilje-holmstorge­t. Tät bebyggelse sänker attraktivi­teten. Färdigbygg­t kommer området att en befolkning i paritet med Hudiksvall. Redan nu har förskolorn­a i området minimala gårdar. Några av slutsatser­na i den kvalitativ­a utvärderin­gen från hösten 2017 enligt de boende i området är att de boende önskar att det funnits en fritidsgår­d eller en idrottsanl­äggning i området, att parkerna är svårtillgä­ngliga och att det gärna hade fått finnas ett större utbud av kulturakti­viteter och mötesplats­er inomhus. Bland annat.

Både 2014 och 2017 har det gjorts utvärderin­gar av området men vad har dessa resulterat i? Har stadens politiker tagit åt sig något av innehållet i dessa utvärderin­gar? Spelar de boendes synpunkter någon roll?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden