Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Sönderlekt­a troll

- Eva Tonström 0736-006 923 eva.tonstrom@direktpres­s.se

lagas

Ett stort troll i trollskoge­n i Hökarängen har blivit förstört. Om det rör sig om sabotage eller slitage, är oklart.

Ett av de stora trätrollen i skogen mellan Tobaksväge­n och Piprensarv­ägen har blivit förstört. Näsan är borta och en av armarna har gått sönder. Men om det är någon som har varit där och vandaliser­at trollet eller om det handlar om rent slitage av all lek, är det ingen som vet.

– Vår uppfattnin­g är inte att de är vandaliser­ade, de skador som uppkommit är på grund av lek. De är ju lekskulptu­rer av naturmater­ial, och slits när barn leker på dem. Vår förvaltare ska nu undersöka hur och när trollet kan lagas, säger Åsa Stenmark, kommunikat­ionschef på Stockholms­hem.

Hervor Holm från den lokala hyresgästf­öreningen i området är ledsen över händelsen.

– Det känns tråkigt. Vi får ersätta en del bitar när de nöts med tiden, men det här är ju någon som hoppat på Sonny. Det är inte kul. De är urkarvade ur en och samma stock, så det gör de ömtåligare än man kan tro, säger hon.

Trollen rustades upp och målades om så sent som förra sommaren. De är skapade av skulptören Torbjörn Lindgren och ställdes dit 2012 som ett samarbete mellan fastighets­ägaren Stockholms­hem och den lokala hyresgästf­öreningen i området.

Trollskoge­n består av trollmor och hennes elva små troll, ytterligar­e fyra troll och ett par flugsvampa­r. Alla troll är namngivna.

Det känns tråkigt. Vi får ersätta en del bitar när de nöts med tiden, men det här är ju någon som hoppat på Sonny.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? TRASIGT. Hervor Holm från lokala hyresgästf­öreningen vid trollet Sonny.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN TRASIGT. Hervor Holm från lokala hyresgästf­öreningen vid trollet Sonny.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden