Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

KATTEN RÖDSTRUMP SYNS ÄNDA FRÅN RYMDEN

- Elin Jonsson 073-600 69 03 elin.jonsson@direktpres­s.se

Rödstrump har aldrig klagat på gps:en som hänger kring halsen.

När katten Rödstrump från Kärrtorp går på promenad så har han en gps runt halsen. Nu köper allt fler spårsändar­e till sina husdjur.

Lotta Källarbo, hunden Varga och katten Rödstrump bor tillsamman­s i en lägenhet i Kärrtorp. Lotta är egentligen mer av en hundperson men hon kunde inte vika sig för den forna vildkatten­s charm.

Tillsamman­s brukar de gå ut i Nackareser­vatet och i vanliga fall brukar Rödstrump få springa fritt på promenader­na då katten lärt sig att gå med de andra.

– Men nu har jag sele och koppel på Rödstrump då jag tappat gps: en – för tredje gången. Eller ja, det är Rödstrump som har tappat den. Det är ju så att katthalsba­nd måste kunna trilla av lätt ifall de fastnar i något, säger Lotta Källarbo.

Funderar på en tredje

Bland höga buskar och brännässlo­r på en kompis lantställe ligger nu det försvunna halsbandet – det kan hon se i appen som är kopplad till gps:en. Men den visar inte alltid helt rätt plats på kartan då gps:en, enligt Lotta, påverkas av molnen.

– Det är klart att det skär lite i hjärtat att inte låta katten vara en utekatt helt och hållet. Rödstrump har aldrig klagat på gps:en som hänger kring halsen. Och trots att den nu trillat av tre gånger funderar jag på att köpa en ny, säger Lotta Källarbo.

Dean Maros, vd på MiniFinder Sweden, som bland annat säljer gps-spårsändar­e för djur i över 20 länder säger att försäljnin­gen av produkten ökar markant just nu.

– Eftersom att vi satsat så pass mycket på att marknadsfö­ra just spårsändar­e till djur tror och hoppas jag på att dubbla omsättning­en från föregående kalenderår på 11,9 miljoner till 20 miljoner, säger Dean Maros.

Vill gärna ha ett chip

Han vet inte hur många av kunderna som använder produkten enbart till katter och han säger att hundägare vanligen är mer benägna att köpa en spårsändar­e.

– Jag vet att katter bör ha lösa halsband därför finns det en risk att de tappar gps:en, säger Dean Maros.

Lotta Källarbo skulle därför gärna se att det kunde utvecklas någon form av chip som hjälper en att spåra katten.

– Rödstrump föddes hemlös och levde i det vilda med sin mamma och syskon när jag hittade honom tre veckor gammal, det gör nog att jag är extra rädd att förlora honom, säger hon.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? GOS. Matte Lotta och katten Rödstrump tar en gos-paus under promenaden.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN GOS. Matte Lotta och katten Rödstrump tar en gos-paus under promenaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden