Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Bajen ordnar jobb åt unga under heldag på Tele2 arena

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se

Jobbsnack och fotboll blir det på Tele2 arena nästa vecka när Hammarby Fotboll bjuder in företag och unga arbetslösa att mötas en hel dag.

Hammarby Fotboll ska ordna en så kallad karriärsda­g för unga arbetslösa nästa vecka. Det betyder att personer som varken jobbar eller pluggar får hjälp att matchas ihop med företag som behöver arbetskraf­t. Evenemange­t riktar sig till unga i Söderort i ål- dern 18–33 år som har anmält sig via Arbetsförm­edlingen.

Totalt väntas drygt 100 ungdomar komma dit och åtta av klubbens sponsorför­etag kommer att finnas där. Platsen är Tele2 arena.

Alla företag ställer upp med varsitt lag i en fotbollstu­rnering som drar igång under eftermidda­gen och ungdomarna får önska vilket lag de vill vara med i utifrån vilket företag de är mest nyfikna på. Dagen är en del i klubbens satsning Samhällsma­tchen som går ut på att de ska göra insatser i samhället av olika slag.

– Vi har bedrivit samhällsen­gagemang i många år, men nu samlas allt under ett tak, med en gemensam plattform, samhällsma­tchen, och det är också vår nya hemsida, säger Abel Abraham, som jobbar för Hammarby Fotboll.

Karriärsda­gen kommer att genomföras två gånger om året och klubbens mål är att minst 25 unga vuxna ska få en anställnin­g de närmaste 12 månaderna.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HELDAG. Det blir heldag på Tele2 Arena när Hammarby Fotboll matchar företag med unga arbetslösa.
FOTO: MOSTPHOTOS HELDAG. Det blir heldag på Tele2 Arena när Hammarby Fotboll matchar företag med unga arbetslösa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden