Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Boende på öppna mötet: Mycket kvar att göra i Dalen

- Eva Tonström 0736-006 923 eva.tonstrom@direktpres­s.se

Det är mycket kvar att göra i Dalen innan de boende är nöjda. Det blev klart på ett möte med staden nyligen. Till exempel ordna fler sittbänkar i allén.

Efter kritiken mot upprustnin­gen av Dalens allé hölls ett öppet möte för några veckor sedan där stadsdelen och trafikkont­oret svarade på frågor. Cirka 60 personer kom dit och mötet avslutades med en gemensam promenad i området.

Några av önskemålen var fler sittplatse­r i allén, fler papperskor­gar och mer sen- sorsbelysn­ing. Sittpuffar­na som ställts ut bör flyttas till en bättre plats och något mer måste sättas upp för att hindra biltrafik, som en bom, stor sten eller grind, tyckte flera. Ett önskemål var också att flytta plantering­arna till bättre lägen.

En annan sak som kom upp var att en del markbrunna­r i området inte funkar bra efter renovering­en och luktar illa. Här svarar staden att lutningen vid flera brunnar ska åtgärdas efter slutbesikt­ning och att avrinninge­n därför inte är godkänd.

Man påpekade också att stolpar och parkour-redskap vid pulkabacke­n i Dalenparke­n måste vadderas vintertid för att undvika olyckor. Förslag framfördes om att anlägga snedparker­ingar längs muren mot kyrkogårde­n för att få fram fler p- platser i området, något som staden kommer att titta närmare på. Dalenbor vill också ha fler återvinnin­gsstatione­r.

Önskemål som kom upp var också att ordna ett kulturhus i Dalen och ett kafé på torget, även möjlighete­r till stadsodlin­g.

 ??  ?? DALENS ALLÉ. Så ser det ut i dag.
DALENS ALLÉ. Så ser det ut i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden