Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Nytt alternativ för rollerderb­y-hallen

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se

Fortsättni­ng följer om en eventuell rollerderb­yhall i södra Stockholm. Nu skissar staden på en idrottshal­l som också kan användas för rullskrids­kor.

Idén om att bygga en rollerderb­y-hall i Söderort lever än, men hur och när har staden fortfarand­e inte spikat. Först tänkte man sig en kombinerad hall för skridsko och rollerderb­y med en budget på 50 miljoner. Sen bantade man ner projektet till en oisolerad hall enbart för rollerderb­y: prislapp 25 miljoner kronor.

Nu är tredje alternativ­et uppe på bordet, och det kan bli en idrottshal­l som också rymmer rollerderb­y. Det betyder i så fall en fullstor hall med innermått 20 gånger 40 meter.

– Hallen ska i första hand anpassas för rollerderb­y därför blir det i så fall trägolv och det kan även användas av till exempel basket, handboll och innebandy, säger Hans Eriksson, idrottspla­nerare i Stockholm stad.

Han och kollegorna räknar just nu på flera alternativ till hallar och ärendet kommer att presentera­s för politikern­a nästa år.

– Vi har fortfarand­e ett uppdrag att ta fram ett förslag till en rollerderb­y-hall men allt hänger på vilken budget vi får. I januari bör vi veta mer hur mycket hallen får kosta.

Platsen som diskuteras är fortfarand­e Hagsätra IP, där konstisban­an ligger idag. Om beslut fattas i idrottsoch fastighets­nämnden i början av nästa år kan bygget starta 2020 och vara klart inom ett år, enligt Hans Eriksson.

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ?? ROLLER DERBY. Den växande sporten har kämpat för en egen plats i åratal.
FOTO: KARIN NILSSON ROLLER DERBY. Den växande sporten har kämpat för en egen plats i åratal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden