Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Modulhusen i Örby blir försenade

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se

Modulhusen i Örby skulle ha varit klara för inflyttnin­g i januari – men husen har inte kommit. Nu blir det inflyttnin­g först till midsommar.

Modulhusen som ska byggas på Älvsjömäss­ans parkering i Örby skulle varit klara för länge sedan, de första familjerna skulle ha flyttat in vid årsskiftet. Men bygget har försenats på grund av att hustillver­karen inte kunnat leverera husdelarna i tid.

– De lyckades inte färdig- ställa alla hus som det var sagt, därför har vi hävt kontraktet med den firman. Istället har vi tecknat avtal med ett nytt bolag som ska leverera resten av husen, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder åt nyanlända.

Ett av husen har byggts och det finns material till hus nummer två, men då återstår fortfarand­e fyra hus som ska levereras och byggas upp.

– Det nya företaget behöver lite tid på sig att etablera sig på platsen med maskiner och personal och leverera det som återstår, därför blir det en fördröjnin­g, säger Anna Mölgård.

– Målsättnin­gen är att familjerna ska kunna flytta in successivt från midsommar och framåt, tillägger hon.

Från början var planen 175 lägenheter på platsen men eftersom det visat sig att de flesta som flyttar dit är familjer har man ritat om bostäderna. Nu blir det istället färre lägenheter – 100 stycken – men något större, med 2–3 rum.

De som flyttar in är familjer som har fått tillfällig­t eller permanent uppehållst­illstånd att stanna i Sverige.

De lyckades inte färdigstäl­la alla hus som det var sagt, därför har vi hävt kontraktet med den firman.

 ?? ILLUSTRATI­ON: STOCKHOLM STAD ?? NYTT OMRÅDE. Så här är det tänkt att modulhusen i Örby ska se ut.
ILLUSTRATI­ON: STOCKHOLM STAD NYTT OMRÅDE. Så här är det tänkt att modulhusen i Örby ska se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden